Φήμες: νέο design για το Playstation 3, ενδεχόμενη μείωση τιμής

Φήμες: νέο design για το Playstation 3, ενδεχόμενη μείωση τιμής


Φήμες: νέο design για το Playstation 3, ενδεχόμενη μείωση τιμής

20 Μαΐου 2009, 13:33


Τον τελευταίο καιρό έχουν (ξανά)φουντώσει οι φήμες στα πηγαδάκια του Διαδικτύου για μια επικείμενη επανασχεδίαση της δημοφιλούς κονσόλας της Sony, το Playstation 3.

Για όσους δεν έχουν ακολουθήσει το «άστρο» του Playstation τα τελευταία 15 χρόνια (κι όμως έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που εμφανίστηκε το brand), να αναφέρουμε ότι από το 2001 η Sony παρουσιάζει μια πιο λεπτή και φινετσάτη έκδοση των μηχανημάτων της, πρώτη επανασχεδίαση έγινε το 2001 στο πρώτο Playstation όπου και βαφτίστηκε PSone, γύρω στο 2005 έγινε ένα face-lift στο Playstation 2 όπου στην «πιάτσα» (όχι δηλαδή επίσημα, όπως στην προηγούμενη περίπτωση) ονομάστηκε PS2 slim, ενώ παρουσίασε και μια επανασχεδίαση για την φορητή της κονσόλα το PSP (PlayStation Portable).

Έτσι ο κόσμος περιμένει την Sony κάποια στιγμή να αποκαλύψει το νέο design για το Playstation 3. Πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν αρχίσει οι πρώτες φήμες, αλλά ακόμα θεωρούνταν πολύ τραβηγμένες καθώς το σύστημα μόλις που κυκλοφορούσε στην αγορά 12 μήνες.

Τις τελευταίες μέρες όμως οι φήμες φούντωσαν για δύο λόγους, πρώτος είναι ότι η ετήσια έκθεση Electronic Entertainment Exposition (Ε3) θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου στο Λος Άντζελες όπου οι εταιρείες συνηθίζουν να παρουσιάζουν νέα προϊόντα ή κάνουν ανακοινώσεις και δεύτερος λόγος είναι κάποιες φωτογραφίες που «διέρρευσαν» και απεικονίζουν το επανασχεδιασμένο Playstation 3.

Από τις φωτογραφίες όπως μπορείτε κι εσείς να παρατηρήσετε, είναι εμφανές το πόσο πιο λεπτό είναι το μηχάνημα σε σχέση με το υπάρχον.

Επίσης στην φωτογραφία όπου φαίνεται το ξεδιπλωμένο (ή καλύτερα - πριν το αρχικό δίπλωμα) χαρτί για την συσκευασία, διακρίνεται ότι ο σκληρός δίσκος θα είναι μεγέθους 120GB.

Άλλες φήμες επίσης κάνουν λόγο ότι θα υιοθετηθεί το νέο πρωτόκολλο Bluetooth 3.0 στο νέο design.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι το «Αθηναϊκό ράδιο-αρβύλα» μεταδίδει ότι συζητιέται μια μείωση τιμής της τάξεως των 100 δολαρίων (και κατά πόσο θα μειωθεί σε ευρώ αντίστοιχα).

Πάντως όπως και να έχει όλες οι φήμες και εικασίες θα επικυρωθούν ή απορριφθούν στην επικείμενη E3. Υπομονή μέχρι τότε…