Στην Ιταλία για να μαζέψει όχημα του Δήμου τα οικιακά απορρίμματα αρκεί μια κλήση. Μόνο που δεν έρχεται απορριμματοφόρο αλλά ένα ειδικό......ROBOT



Φανταστείτε την ευκολία μιας κλήσης από το κινητό σας τηλέφωνο και μετά από λίγο να εμφανίζεται στην πόρτα σας ένα ρομπότ για να συλλέξει τα απορρίμματά σας. Αυτό ακριβώς θα συμβαίνει στο εγγύς μέλλον στην διπλανή μας Ιταλία, μια πρωτοπορία παγκόσμια, απ’ ότι ισχυρίζονται οι δημιουργοί του.

Αυτό λοιπόν το ρομποτάκι (που δεν είναι καθόλου στο μέγεθος «–άκι» όπως θα παρατηρήσετε στο βίντεο) διαθέτει GPS για να εντοπίζει την τοποθεσία του κινητού από το οποίο έγινε η κλήση καθώς και ένα γυροσκόπιο (ώστε να καταφέρνει να σταθεί όρθιο). Το όνομα του: Dustbot και σαφώς έχει σχεδιαστεί με «πράσινη» νοοτροπία, καθώς έχει διαφορετικούς «κάδους» για τα αντίστοιχα είδη απορριμμάτων: οργανικής ύλης, πλαστικό, γυαλί. Οι εφευρέτες του Dustbot υποστηρίζουν ότι θα δώσει λύση κυρίως σε στενά μέρη στις γειτονιές των πόλεων (μικροί δρόμοι, στενάκια) όπου ένα μεγάλο φορτηγό-απορριμματοφόρο δεν μπορεί να προσεγγίσει. Ήδη οι τοπικές αρχές έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Την ίδια στιγμή όπου στην χώρα μας για να βρει ένας ευσυνείδητος πολίτης τους ειδικούς κάδους για απόρριψη πλαστικών ή γυαλιών θα πρέπει να ξεκινήσει…σαφάρι! (περισσότερες πληροφορίες: http://news.bbc.co.uk/2/hi/8072619.stm)