αντιρατσιστικό συλλαλητήριο


Με συνθήματα για τη νομιμοποίηση των μεταναστών και ενάντια στο ρατσισμό, μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο, τη Συρία, το Μπαγκλαντές και Έλληνες διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Ομόνοιας, στις 6 το απόγευμα.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν στην πλατεία για περίπου μια ώρα, όπου οι μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν και φώναξαν συνθήματα για τον Αλλάχ.

Μια ώρα αργότερα, οι συγκεντρωμένοι διέσχισαν την οδό Σταδίου για να καταλήξουν στο Σύνταγμα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου παρέμειναν αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα.

Η πορεία ολοκληρώθηκε με την επιστροφή των διαδηλωτών στην πλατεία Ομονοίας, όπου και διαλύθηκαν λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε., η οποία περιλαμβάνεται μεταξύ των οργανωτών της συγκέντρωσης, η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, «με αφορμή εμπρηστική ενέργεια σε χώρο θρησκευτικής λατρείας μουσουλμάνων μεταναστών», στην περιοχή του Άγ. Παντελεήμονα, το περασμένο Σάββατο.

Η... αντισυγκέντρωση

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση πραγματοποίησε και η «Εθνική Επιτροπή Μνήμης», σε μικρή σχετικά απόσταση, στην πλατεία της Μητρόπολης, ενώ στη συνέχεια έκανε πορεία προς τη Βουλή.

Ομάδες ακροδεξιών με την υπογραφή «Επιτροπή Εθνικής Μνήμης»… τιμούν, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «την αντίσταση του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στους Οθωμανούς».

Επιθέσεις σε καταστήματα

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου άγνωστοι προκάλεσαν υλικές ζημιές στο κατάστημα «METROPOLIS» στην οδό Πανεπιστημίου, καθώς και σε ένα βιβλιοπωλείο στην οδό Γραβίας στα Εξάρχεια.