επόμενες κονσόλες



Ο Yves Guillemot, επικεφαλής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας ανάπτυξης videogames «Ubisoft» δηλώνει πως το 10% του δυναμικού της εταιρείας εργάζεται ήδη στις επόμενες κονσόλες
30 Μαΐου 2009, 09:18


Τάδε έφη λοιπόν ο Yves Guillemot και για να αποσαφηνίσουμε περαιτέρω τα λόγια του, ο κύριος Guillemot εννοεί τις επόμενες κονσόλες από τις σημερινές Playstation 3, Xbox360 και Nintendo Wii.

Η Microsoft έχει ήδη ανακοινώσει ότι εργάζεται από τώρα στην ανάπτυξη της κονσόλας-διαδόχου του Xbox360, χωρίς όμως να έχει τοποθετήσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την διάθεσή της. Η Nintendo τηρεί σιγή ιχθύος όσον αφορά τον διάδοχο του φοβερά επιτυχημένου Wii (τέτοια μάλιστα επιτυχία, που θα λέγαμε ότι «έβαλε τα γυαλιά» στις Sony, Microsoft). Η Sony από την άλλη τραγουδάει το δικό της τραγούδι κατά το οποίο το Playstation 3 φιλοδοξεί να έχει διάρκεια ζωής 10 ετών.

Βέβαια οι απανταχού industry insiders γνωρίζουν ότι οι εταιρείες ποτέ δεν αποκαλύπτουν τα μελλοντικά σχέδιά τους και ισχυρίζονται ότι μπορείτε να φανταστείτε έως και λίγο πριν την εμφάνιση νέων μηχανημάτων. Σε αυτό το μοτίβο και με ανεπιβεβαίωτες φήμες το «Xbox720» (ή όποιο νούμερο αποφασίσει η Microsoft να του δώσει) αναπτύσσεται, το Nintendo Wii HD (από το High Definition) είναι στα σκαριά, ενώ η Sony δεν έχει πει ούτε «κιχ» περί Playstation 4.


Αναλυτές του χώρου όπως ο κύριος Μάϊκλ Πάχτερ, προβλέπουν η έλευση των νέων μηχανημάτων να συμβεί στο 2012 ίσως και 2013. Άλλωστε η μοναδική εταιρεία που «καίγεται» να παρουσιάσει νέα κονσόλα είναι μόνο η Microsoft καθώς το Xbox360 ήταν η πρώτη κονσόλα που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2005, συνεπώς ήδη μετρά 3,5 χρόνια κυκλοφορίας, ενώ μάλιστα αρκετοί μιλούν για το γεγονός ότι η κονσόλα δεν έχει να «δώσει» κάτι παραπάνω στα γραφικά της καθώς οι προγραμματιστές έχουν εξοικειωθεί πλήρως και καταφέρνουν να την κάνουν να αποδίδει τα μέγιστα.

Ακριβώς το αντίθετο ισχύει για το PS3, διότι μόλις πρόσφατα άρχισαν να οικειοποιούνται με αυτό οι προγραμματιστές και τα αποτελέσματα (απαράμιλλα γραφικά και ποιότητα ήχου) είναι εμφανή στους τελευταίους τίτλους. Συνεπώς δεν υπάρχει ιδιαίτερη «κάψα» από μεριάς Sony. Η Nintendo…ποια κάψα; Με τις πωλήσεις του Wii να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ του Xbox360 αλλά και του PS3, δεν φαίνεται να έχει και πολύ ανάγκη μια νέα κονσόλα, αν και ένα Wii με δυνατότητα HD γραφικών και ήχου φημολογείται ότι αναπτύσσεται με πιθανή παρουσίαση το 2011. Ίδωμεν…