Όχι νέες κονσόλες τουλάχιστον πριν το 2013, βάσει του αναλυτού Michael Pachter

Όχι νέες κονσόλες τουλάχιστον πριν το 2013, βάσει του αναλυτού Michael Pachter


Όχι νέες κονσόλες τουλάχιστον πριν το 2013, βάσει του αναλυτού Michael Pachter

6 Μαΐου 2009, 10:24


«Δεν αναμένουμε η «νέα» γενιά να ξεκινήσει πριν το 2013» είναι η ουσία των λεχθέντων του αναλυτού Michael Pachter, ενός από τους σημαντικότερους στην βιομηχανία της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας. Η τωρινή γενιά απαρτίζεται από τρεις πρωταγωνιστές, το Playstation 3, το Xbox360 και το Nintendo Wii.

Κατά τον Pachter οι εταιρείες δεν πρόκειται να προβούν σε παρουσίαση νέων μηχανημάτων καθώς ακόμα δεν έχουν αποσβέσει τις τεράστιες επενδύσεις που έχουν ήδη κάνει για τις υπάρχουσες κονσόλες, ενώ φυσικά συνεχίζουν να επενδύουν για να παραμείνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα τους. Ως εκ τούτου, το μοναδικό νέο μηχάνημα που ενδέχεται να δούμε στην αγορά, είναι το πολύ-αναμενόμενο (και κατά πολλούς ήδη καθυστερημένο) «Wii HD», το Wii δηλαδή που θα έχει επιτέλους δυνατότητες γραφικών υψηλής ευκρίνειας (το υπάρχον Wii, υποστηρίζει τις SD αναλύσεις).

Ένας επιπλέον σημαντικός παράγοντας που ενισχύει την άποψη της παρουσίασης νέων κονσολών στο 2013 και μετά, είναι ότι τα τμήματα R&D για ανάπτυξη τεχνολογιών για τα videogames, ολοένα λιγότερα χρήματα θα χρειάζονται να επενδυθούν, καθώς όσο περνά ο καιρός οι προγραμματιστές μαθαίνουν περισσότερο ένα μηχάνημα, συνεπώς το κόστος ανάπτυξης ενός τίτλου μειώνεται, τουλάχιστον από μεριάς R&D. Ο Pachter συνεχίζει λέγοντας ότι σε κάθε νέα γενιά μηχανημάτων απαιτείται μια ανανέωση στους τίτλους παιχνιδιών και ταυτόχρονα το επίπεδο γνώσης των προγραμματιστών βρίσκεται πάλι στην αρχή και τα δύο δηλαδή απαιτούν χρόνο και χρήμα από μεριάς εταιρειών. Έτσι αν δεν παρουσιαστούν νέες κονσόλες, η αύξηση στις πωλήσεις παιχνιδιών θα είναι στο 6% για κάθε χρόνο έως το 2013, γεγονός λίαν ελκυστικό για τις εταιρείες και δη σε εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Άλλωστε βαρεθήκατε από τώρα τις κονσόλες σας; _