Εικονική περιήγηση στο Λούβρο μέσω... iPhone

Ξενάγηση στο μουσείο του Λούβρου μέσα από τις συσκευές iPhone και το iPod της Apple

Τις συλλογές, τους εκθεσιακούς χώρους και την αρχιτεκτονική του μουσείου του Λούβρου θα μπορούν να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν μέσω του διαδικτύου όσοι διαθέτουν το κινητό της Apple iPhone και την συσκευή αναπαραγωγής αρχείων mp3 και mp4 iPod, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν μέχρι το... Παρίσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του μουσείου του Λούβρου, την εφαρμογή αυτή, που είναι διαθέσιμη στα αγγλικά και στα γαλλικά, μπορούν να "κατεβάσουν" εντελώς δωρεάν όσοι επιθυμούν μια ξενάγηση στο παγκοσμίου φήμης μουσείο.

"Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει στους κατόχους αυτών των συσκευών να ανακαλύπτουν από οποιαδήποτε θέση και οποιαδήποτε στιγμή κάποιο από τα καλύτερα έργα του μουσείου, το οποίο συνοδεύεται από σχόλια, λεπτομέρειες και βίντεο, ενώ είναι σαν να περπατάς με τα πόδια στο μουσείο" αναφέρει η ανακοίνωση του Λούβρου.

Επιπλέον παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε γενικές πληροφορίες για το μουσείο όπως ο τρόπος πρόσβασης, τα ωράρια και τα εισιτήρια.

Η ανακοίνωση για την έναρξη της εφαρμογής περιήγησης στο Λούβρου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε κατάστημα της Apple στο εμπορικό κέντρο Carrousel du Louvre στο Παρίσι.

Το μουσείο του Λούβρου βρίσκεται στο διαδίκτυο από το 1995 και μέχρι σήμερα αναζητά νέους τρόπους για την διευκόλυνση και την ευρύτερη πρόσβαση του κοινού στα έργα του.

Ο δικτυακός τόπος του Λούβρου ( www.louvre.fr ) δέχεται 10 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε έτος.
skai.gr