Withings Connected Body Scale

Withings Connected Body Scale…μια πραγματικά hi-tech ζυγαριά / μετρητής Δείκτη Μάζας Σώματος, συνδεόμενη με iPhone για λεπτομερείς πληροφορίες

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009, 08:45

Αυτό το επίπεδο πραγματάκι που συνήθως κατοικοεδρεύει στο μπάνιο του σπιτιού ή / και κάτω από το κρεββάτι του υπνοδωματίου, με αρκετούς συμπολίτες μας δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις – ή για να είμαστε πιο ακριβείς, τους προκαλεί μια «φοβία» ικανή να τους κρατήσει μακριά από την χρήση του (μάλιστα υπάρχουν κάποιοι / κάποιες που όταν αποφασίσουν να το χρησιμοποιήσουν, δεν αντικρίζουν τα αποτελέσματα / ενδείξεις αμέσως, αλλά σιγά – σιγά σαν να βλέπουν μια τρομακτική σκηνή σε μια ταινία τρόμου). Φυσικά, ο λόγος για την ζυγαριά, αυτό το gadget που μετρά το βάρος μας και μας γεμίζει (ανάλογα) με αυτοπεποίθηση ή απογοήτευση.

Η Withings Connected Body Scale είναι μια ζυγαριά – κυριολεκτικά από το μέλλον που ενδέχεται να κάνει την εμπειρία σας με αυτή πιο… «εύπεπτη» καθώς προσφέρει μια σειρά πληροφοριών, λίαν σημαντικών, για όποιον ενδιαφέρεται για την υγεία του (και κατ’ επέκταση για το βάρος του). Πέραν της αυτής της μέτρησης, η ζυγαριά hi-tech, πληροφορεί τον «χρήστη» για τον Δείκτη Μάζας Σώματος, το Σωματικό Λίπος και το Ελεύθερο Λίπος Σώματος.

Επίσης, τις πληροφορίες αυτές μπορεί να τις παρουσιάσει για συγκεκριμένα χρονικές περιόδους, ώστε ο ενδιαφερόμενος να παρακολουθήσει τα αποτέλεσμα της (καλής ή κακής) διατροφής του. Mε λίγα λόγια, προσφέρει σημαντική βοήθεια για όσους γυμνάζονται ή ενδιαφέρονται να διατηρήσουν / ελαττώσουν / αυξήσουν με υγιείς τρόπους το βάρος τους (για «φαρμακευτικούς – γυμναστηριακούς» τρόπους επιβάλλεται η συνεννόηση με διατροφολόγους και ενδοκρινολόγους, όχι σκέτη μια ζυγαριά - όσο hi-tech και είναι).

Το ωραίο όμως χαρακτηριστικό είναι ότι όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσω του iPhone της Apple, καθώς η ζυγαριά (μέσω Wi-Fi) στέλνει όλα αυτά τα δεδομένα στο τηλέφωνο, ώστε ο χρήστης να τα συμβουλεύεται όπου και αν βρίσκεται, με λεπτομερή και ευανάγνωστα γραφήματα.

Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε iPhone, η κατασκευάστρια εταιρεία της ζυγαριάς προσφέρει εναλλακτικά τις ίδιες πληροφορίες από την ιστοσελίδα της, την οποία μπορείτε να δείτε με οποιοδήποτε πρόγραμμα πλοήγησης Διαδικτύου. Υποστηρίζει βάρος έως και 200 κιλών, με ακρίβεια +/- 100 γραμμαρίων. Τιμή 129 ευρώ.



www.zougla.gr