H Sony προετοιμάζει το έδαφος για νέο μοντέλο Playstation 3

H Sony προετοιμάζει το έδαφος για νέο μοντέλο Playstation 3, επανασχεδιασμένο και στα 299 ευρώ;

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009, 11:46

Εδώ και αρκετούς μήνες, από τις αρχές του έτους περίπου, στα πηγαδάκια του Διαδικτύου κυκλοφορούν οι φήμες για ένα νέο μοντέλο Playstation 3, στα πρότυπα που καθιέρωσε στις αρχές της δεκαετίας η Sony, όταν παρουσίασε μια επανασχεδιασμένη, μικρότερη και φθηνότερη έκδοση του πρώτου Playstation (PSX) με την ονομασία PSone. Εν συνεχεία, όταν πλέον είχε ωριμάσει το Playstation 2, ακολούθησε το ίδιο μοτίβο παρουσιάζοντας το λεγόμενο Playstation 2 «Slim» (αν και ο χαρακτηρισμός «Slim» αποδόθηκε από τον λαό, όχι από την εταιρεία) με σχεδίαση σαφώς αρκετά λεπτότερη και μειωμένη τιμή, αντικαθιστώντας το παλαιότερο μοντέλο σιγά-σιγά στα ράφια των καταστημάτων.

Φημολογείται λοιπόν ότι στις προσεχείς εβδομάδες η Sony θα προβεί στην ανακοίνωση του Playstation 3 «Slim» στην τιμή των 299 ευρώ. Ήδη στο εξωτερικό μαγαζιά ηλεκτρονικών ειδών έχουν πάρει «εντολή» από την ίδια την Sony, να ρίξουν τις τιμές του υπάρχοντος μοντέλου PS3 κατά 100 ευρώ (δηλαδή από τα 399 στα 299) προετοιμάζοντας την αγορά για την έλευση του νέου μοντέλου, στην ίδια τιμή.

Μέχρι την στιγμή πάντως που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν έχει διαρρεύσει αν το νέο μοντέλο θα έλθει για να αντικαταστήσει το προηγούμενο – οι ίδιες φήμες κάνουν λόγο για χαρακτηρισμό του ως σπέσιαλ / περιορισμένης έκδοσης (Limited Edition).

Επίσης, μην σας κάνει εντύπωση αν εν τέλει ανακοινωθεί το νέο μοντέλο στα 299 ευρώ και στην Ελλάδα κάπου «σκοντάψει» στην μεταφορά και αποκτήσει το γνωστό «καπέλο» των 50 ευρώ (ήτοι 349 τελική τιμή). Ευελπιστούμε πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, αν και για να είμαστε ειλικρινείς ως χώρα έχουμε την τάση να καπελώνουμε πάσα ευρωπαϊκή τιμή…

www.zougla.gr