Στο σχολείο με το λαπ-τοπ


Με ένα κουπόνι αξίας 450 ευρώ οι μαθητές θα μπορούν να αγοράσουν από τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών υπολογιστή ίσης αξίας


Το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή τους θα παίρνουν αντί για τη σχολική του τσάντα 120.000 μαθητές της πρώτης Γυμνασίου, από τη σχολική χρονιά 2009 - 2010.

Το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας προωθούν το σχέδιο το οποίο αντικαθιστά τις τσάντες με λαπ - τοπ και τα βιβλία με memory stick.

Με ένα κουπόνι αξίας 450 ευρώ που θα διανεμηθεί τις πρώτες εβδομάδες της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές θα μπορούν να αγοράσουν από τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών υπολογιστή ίσης αξίας. Μαζί με τους υπολογιστές θα παραλάβουν και το αντίστοιχο λογισμικό, που θα αντικαταστήσει τα βιβλία.

Λογισμικά έχουν είδη ετοιμαστεί για τις τάξεις του δημοτικού ενώ επόμενος στόχος, μετά την 1η Γυμνασίου, είναι τα Λύκεια και οι υπόλοιπες τάξεις του Γυμνασίου.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Σωτήρης Γκλάβας, σε πρώτη φάση θα διδάσκονται μέσω υπολογιστή η ιστορία, η γλώσσα, η γεωγραφία, τα μαθηματικά και η φυσική

Εκτός από τους μαθητές, κουπόνια θα μοιραστούν και σε 5.000 - 10.000 καθηγητές οι οποίοι θα κάνουν το μάθημα τους μέσω του υπολογιστή.

Πάντως, καθηγητές τονίζουν ότι ναι μεν το μέτρο είναι θετικό, αλλά θα ήταν καλό πρώτα να δοκιμαστεί πιλοτικά, ώστε να εντοπιστούν τα προβλήματα που τυχόν προκύψουν.
www.skai.gr