Αρκούδος μαχητής… Kung Fu!!!

 Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον αρκούδο που λέγεται Claude να στριφογυρίζει με ιδιαίτερη τεχνική ένα μεγάλο ραβδί. Ο Claude ζει στον ζωολογικό κήπο Asa στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας από τότε που η μαμά του σκοτώθηκε σε ένα δάσος εκεί κοντά.
 Ο φύλακας του ζωολογικού κήπου εξηγεί ότι ανακάλυψαν το ταλέντο του στο Kung Fu,  πριν 8 χρόνια όταν τον έφεραν εκεί. Αποκαλύπτει ότι προσέλκυσε την προσοχή του προσωπικού, όταν διαπίστωσαν ότι περνάει πολλές ώρες παίζοντας με ένα μακρύ ξύλο, το οποίο μπορούσε να το χειριστεί με μεγάλη δεξιοτεχνία. Αργότερα... το ίδιο το προσωπικό τον ενθάρρυνε δίνοντάς του ένα ραβδί 15 μέτρων για να παίζει.
 Υπήρχε αρχικά αμφιβολία από κάποιους για την αυθεντικότητα του βίντεο που τράβηξε ο Καναδός Alex Graham, ο οποίος ήταν φανατικός επισκέπτης του κήπου, αλλά και θαυμαστής του Claude. Oι μαρτυρίες όμως του προσωπικού αποδεικνύουν ότι είναι αληθινό, πολλοί μάλιστα το διαπίστωσαν από κοντά.
 Ο καθηγητής Marc Bekoff από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο λέει ότι το υλικό αυτό αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα του χειρισμού αντικειμένων από τα ζώα. «Αυτό ξεπερνάει την φυσιολογική χρήση αντικειμένων από τα ζώα. Ωστόσο, μπορείς να εκπαιδεύσεις μία φώκια να ισορροπεί μία μπάλα στη μύτη της, ή έναν ελέφαντα να ζωγραφίζει με την προβοσκίδα του, οπότε γιατί όχι αυτό; Φαντάζομαι ότι αυτό είναι αποτέλεσμα συνεχούς εκπαίδευσης και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το ζώο είναι αυτοδίδακτο».
 Ο καθηγητής προσέθεσε επίσης ότι οι κινήσεις Kung Fu του Claude δείχνουν ότι το ζώο υπέφερε στον ζωολογικό κήπο από τρομερή πλήξη κι αυτό ήταν το κίνητρο για να ξεκινήσει αυτή την καταπληκτική προπόνηση!
 Δείτε το βίντεο κι απολαύστε τον Claude.

http://www.pyles.tv/News/Cryptozoology-Nature/Kung-fu-bear.aspx