Αντεπιτίθεται η Google

Ο διαδικτυακός όμιλος Google ετοιμάζεται να εισάγει στοιχεία των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στην υπηρεσία του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου Gmail

Στοιχεία των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στην υπηρεσία του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου Gmail ετοιμάζεται να εισάγει ο διαδικτυακός όμιλος Google, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα, η εφαρμογή αυτή μπορεί να αρχίσει σύντομα, ακόμα και αυτή την εβδομάδα.

Την ώρα που οι επισκέπτες του διαδικτύου χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter για να ανταλλάξουν μηνύματα και να κάνουν ιδιωτικές συζητήσεις, αυτή η καινοτομία της Google θα έχει ως στόχο να αντικρούσει τον "αντίπαλο" του κλασσικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Google μπορεί να θέσει σε εφαρμογή αυτή την αλλαγή προσθέτοντας ένα παράθυρο στην σελίδα του Gmail που θα επιτρέπει να γίνονται γνωστές σε αληθινό χρόνο οι αναρτήσεις των "φίλων" του χρήστη.

Αργότερα το νέο παράθυρο που θα προστεθεί στο Gmail μπορεί να επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε φωτογραφίες και βίντεο που ανεβάζουν οι χρήστες άλλων υπηρεσιών της Google, όπως το YouTube.

Η εφημερίδα, αναφέρει ότι η Yahoo έχει προσθέσει ήδη από τον προηγούμενο χρόνο αυτή την εφαρμογή στην σελίδα του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου.
skai.gr