Έρευνα: Πυρηνικές δοκιμές και σκόνη από Σαχάρα.



Στρατιωτικό απόρρητο-Αμερική-Πυρινικά-Σαχάρα-Περιβάλλον
Στις μέρες μας βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ ένα τεράστιο πρόγραμμα παραγωγής μικρών ως είθισται να λέγονται πυρηνικών όπλων, ικανών να διατρήσουν και καταστρέψουν υπόγεια κρησφύγετα και εγκαταστάσεις. Πρόκειται περί μιας επικινδύνου νέας στρατηγικής που βάζει τα πυρηνικά στο στενό πεδίο χρησιμοποίησης στην αντιμετώπιση ανορθοδόξου πολέμου, ( σαν αυτόν που γίνεται σήμερα στο Ιράκ ) εντός και εκτός κατωκημένων τόπων. Στο ίδιο πρόγραμμα αναπτύσσονται πυρηνικά που καταστρέφουν κέντρα και γραμμές επικοινωνιών στηριζόμενες στην αρχή του πολλαπλασιασμού του ιονισμού. Πόσα Τσερνομπίλ έχουμε ανυποψίαστοι δεχθεί από την επιμονή των ισχυρών συνεχώς να δοκιμάζουν νέα όπλα, για την εξέλιξη των πυρηνικών τους βλημάτων;

Το 1945 κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ η πρώτη ατομική βόμβα και το 1946 οι βόμβες ήταν 9. Το 1951 μετά πολλές δοκιμές φτιάχθηκε η πρώτη Υδρογονική που ήταν περίπου χίλιες φορές ισχυρότερη αυτής της Χιροσίμα. Το 1976 είχαν φθάσει στους 2092 εκτοξευτές και 10436 πυρηνικές κεφαλές τρομακτικής ισχύος μόνο στις ΗΠΑ και άλλες τόσες στη Ρωσία. Αν υπολογισθούν και οι Αγγλικές και Γαλλικές τότε πάνω από 22000 πυρηνικές κεφαλές κρέμονται πάνω από το κεφάλι μας. Σε αυτό το θλιβερό υπολογισμό ούτε καν έχουμε υπολογίσει και άλλες κατηγορίες πυρηνικών όπλων όπως για παράδειγμα των χιλιάδων Τακτικών πυρηνικών, που είχαν αποθηκευθεί σχεδόν σ’ όλες τις χώρες και στη Ελλάδα και είναι άγνωστη η τύχη τους χάρις στην ένοχη σιωπή των κυβερνώντων.
Θα μπορούσαμε κάλλιστα να μιλήσουμε για το πελώριο οικονομικό κόστος αυτής της παραφροσύνης. Η ανθρωπότητα θα μπορούσε να απαιτήσει αυτά τα χρήματα για το καλό των λαών.
Όμως είμαστε βέβαιοι ότι κι’ αυτό είναι μικρό μπρός στη βλάβη που έγινε και αλογίστως συνεχίζει να γίνεται, στο περιβάλλον.

Αυτές οι χιλιάδες των αποθηκευμένων τεράτων έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της Ανθρωπότητας. Κι’ αν ακόμη αύριο το πρωί ως δια μαγείας επείθοντο οι ισχυροί να καταστρέψουν αυτά τα όπλα, αναλογιζόμαστε πόσο επικίνδυνη και επιβλαβής για το περιβάλλον θα ήταν αυτή η απόσυρση. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από την κατασκευή αυτών των όπλων αρκεί να σκεφθούμε ότι: Για να γίνει μια πυρηνική βόμβα χρειάζεται σχάσιμο υλικό. Όμως το Ουράνιο 235 στη φύση περιέχεται μόνο κατά 0,7 %. Για μια πυρηνική βόμβα απαιτούνται 15 κιλά Ουράνιο καθαρότητος 99% . Αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως τις τεράστιες ποσότητες πυρηνικών αποβλήτων που δημιούργησαν όλες αυτές οι χιλιάδες των πυρηνικών όπλων που προαναφέραμε. Ιδίως στα αρχικά στάδια που οι μέθοδοι διαχωρισμού των πυρήνων Ουρανίου 235 από αυτούς του 238 ήταν ατελείς, μπορεί να σκεφθεί κανείς που και πώς απορρίπτονται οι τεράστιες και επικίνδυνες αυτές ποσότητες πυρηνικών αποβλήτων, κάτω από την αυθαιρεσία του στρατιωτικού απορρήτου και της επικρατούσης αγνοίας στο κόσμο. Το ραδιενεργό νέφος ιδιαίτερα των επιφανειακών δοκιμών ταξίδευε εκατοντάδες μίλια, δημιουργώντας μόλυνση παραμένουσας ακτινοβολίας στο περιβάλλον μας και για να το καταλάβουμε ας σκεφθούμε τη κόκκινη βροχή που κάθε τόσο μας έρχεται από τη Σαχάρα.

Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/02/blog-post_6068.html#ixzz0gCqWaNra