Ουρές στα πρατήρια υγρών καυσίμων

Τριήμερη απεργία από την Τρίτη των τελωνειακών

Ουρές σχηματίζονται από το πρωί στα πρατήρια καυσίμων από οδηγούς που σπεύδουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους, φοβούμενοι ότι η τριήμερη απεργία των τελωνειακών, που άρχισε την Τρίτη, θα προκαλέσει ελλείψεις στην αγορά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, παρατηρούνται φαινόμενα "μαύρης αγοράς" στην πώληση των καυσίμων, καθώς πολλά πρατήρια σε κεντρικά σημεία ακόμα και σε αστικά κέντρα, ορίζουν πλαφόν στην ποσότητα βενζίνης που πωλούν που ανέρχεται στα τριάντα ευρώ το γέμισμα.

Οι τιμές πώλησης της βενζίνης κινούνται από 1,25 έως 1,50 ευρώ το λίτρο, γεγονός που καταδεικνύει φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά.

Μ. Κιούσης στο ΣΚΑΪ

Κανένα βυτιοφόρο με καύσιμα δεν θα κυκλοφορήσει την Τρίτη, λόγω της απεργίας των τελωνειακών δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Κιούσης, πρόεδρος της ομοσπονδίας βενζινοπωλών.

Πρόσθεσε ότι και οι βενζινοπώλες προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις.

Τόνισε ότι εντός των ημερών θα δοθεί λύση από την κυβέρνηση σε ότι αφορά τις ταμειακές μηχανές, γιατί όπως ανέφερε δεν μπορούν τα πρατήρια να εκδίδουν νόμιμα αποδείξεις.

Αποκλεισμένο το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης

Το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης έχουν αποκλείσει από το πρωί της Τρίτης οι υπάλληλοι του υπουργείου, οι οποίοι, με απόφαση των 15 συλλόγων τους (ΕΣΥΕ, Γενικό Λογιστήριο, Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού κ.α.), προχωρούν από την Τρίτη σε δύο 48ωρες απεργίες.

Οι υπάλληλοι αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει τους μισθούς, να καταργήσει την αυτοτελή φορολόγηση ορισμένων εισοδημάτων τους και να περικόψει κατά 10% τα επιδόματα.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους, οι απώλειες στο μισθό τους ανέρχονται από 350 έως 700 ευρώ το μήνα.
skai.gr