Ιαπωνία: Το μακιγιάζ μέσω Augmented Reality είναι γεγονός

Το γεγονός ότι η Ιαπωνία πάντα ήταν -και ενδεχομένως πάντα να είναι- μπροστά στην τεχνολογία, και κυρίως (το πιο σημαντικό) ότι ο λαός της είναι πέρα για πέρα πολύ πιο εξοικειωμένος με την χρήση της τελευταίας ψηφιακής εξέλιξης κάθε είδους, δεν είναι αμφισβητήσιμο.

Προσφάτως, χάρη στον γίγαντα της αγοράς αισθητικών προϊόντων «Shiseido» της Ιαπωνίας, η διαφορά μεταξύ Ιαπώνων και υπολοίπων λαών μεγαλώνει: οι δεσποινίδες και κυρίες της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου μπορούν πλέον να δοκιμάζουν το μακιγιάζ τους χωρίς καν να το φορέσουν. Αρκεί να σταθούν μπροστά σε ένα μηχάνημα / καθρέπτη «επαυξημένης πραγματικότητας» (augmented reality) και να διαλέξουν το χρώμα που επιθυμούν.

Η διαδικασία απαιτεί από την υποψήφια πελάτισσα να σταθεί ακίνητη με κλειστά τα μάτια, ώστε το σύστημα να τραβήξει μια και μοναδική φωτογραφία. Κατόπιν, το λογισμικό μπορεί να επιλέξει αυτόματα και να προτείνει τις κατάλληλες αποχρώσεις ανάλογα με το χρώμα του δέρματος ή φυσικά να επιλέξει η υποψήφια την απόχρωση που επιθυμεί, και… επιτόπου εμφανίζεται στην οθόνη ο εαυτός της να φορά κανονικά το μακιγιάζ. Το μοναδικό που μένει είναι, αν της αρέσει, να αποφασίσει να το αγοράσει.

Μάλιστα, εκτυπώνεται και μια σελίδα με την κλασσική φωτογραφία «πριν – μετά» καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία του προϊόντος. Πόσο «μπροστά» είναι τελικά αυτοί οι άνθρωποι (και πόσο πίσω είναι οι υπόλοιποι αντίστοιχα);

zougla.gr