iPhone: Αφήνουν το Safari και πάνε... Οpera;

To πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης της Οpera γίνεται η πλέον δημοφιλής δωρεάν εφαρμογή του iPhone


Aφήνουν το Safari και πάνε... Opera; Ο λόγος για τους χρήστες του iPhone που φαίνεται να επιδεικνύουν θερμό ενδιαφέρον για τo πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης της φερώνυμης εταιρείας Opera Mini.

Η -δωρεάν- εφαρμογή Opera Mini, γνωρίζει ραγδαία εξάπλωση, καθότι «κατεβάστηκε» πάνω 1 εκατομμύριο φορές από το διαδίκτυο από τη στιγμή που κυκλοφόρησε στις 14 Απριλίου.

Χρειάστηκαν 3 εβδομάδες προκειμένου η Apple να δώσει το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία της εφαρμογής στο iPhone, που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια με επιτυχία σε άλλες πλατφόρμες κινητών τηλεφώνων.

Πάντως, το Οpera Mini δεν ήταν η πρώτη εναλλακτική επιλογή για το πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης Safari, δηλαδή της εφαρμογής της Apple που είναι προεγκατεστημένη στο iPhone. Ήδη από το Μάιο του 2009 μια γερμανική εταιρεία είχε κυκλοφορήσει το iCab.

Η διαφορά είναι ότι το Οpera Mini είναι το πρώτο δημοφιλές πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης για PC συμβατούς που «μετακομίζει» στο iPhone, και ενδεχομένως να είναι... και το τελευταίο, καθότι η Αpple δύσκολα θα δώσει στους χρήστες της τη δυνατότητα πρόσβασης στον Ιnternet Explorer ή το Μοzilla Firefox που κατέχουν και τη «μερίδα του λέοντος» στην αγορά των PCs.

Σημειώνεται ότι η Opera δεν έχει δημιουργήσει κάποια έκδοση του Opera Mini ειδικά για το νεότερο επιτυχημένο «τέκνο» της Apple, το iPad, εντούτοις υποστηρίζει ότι η εφαρμογή για το iPhone λειτουργεί χωρίς προβλήματα και για το iPad.

Ως τώρα, οι εντυπώσεις των χρηστών είναι ότι το Οpera Mini είναι ταχύτερο και πιο εύχρηστο από το Safari. Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της Αpple, πιθανότατα με μια νέα έκδοση του δικού της προγράμματος πλοήγησης.
skai.gr