Ρομπότ με γυναικεία χαρακτηριστικά και συναισθήματα

Παρουσιάστηκε από ιάπωνα επιστήμονα

Ιάπωνας επιστήμονας του πανεπιστημίου της Οσάκα παρουσίασε ένα ρομπότ με χαρακτηριστικά γυναίκας, στο οποίο σκοπεύει να αναθέσει καθήκοντα νοσοκόμας σε ένα νοσοκομείο.

Ο καθηγητής Χιρόσι Ισιγκούρο, ο οποίος έχει ήδη κατασκευάσει μια οικογένεια ρομπότ με ανθρώπινα χαρακτηριστικά -- μεταξύ των οποίων και το σχεδόν τέλειο δικό του αντίγραφο -- υποστηρίζει ότι αυτή τη φορά έφτιαξε μια "τεχνητή" γυναίκα με πιο φυσικά χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες.

"Η νέα τεχνολογία προκαλεί πάντα αμφιβολίες και αρνητικές απόψεις", είπε, προσθέτοντας ότι η ομάδα του θέλει να φτιάξει ρομπότ που θα μπορούν να εκφράσουν ανθρώπινα συναισθήματα.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, το ρομπότ, που έχει μακριά καστανά μαλλιά και φορούσε μαύρη φούστα, χαμογέλασε και έσμιξε τα φρύδια σε ένδειξη θυμού, μιμούμενο τη νεαρή γυναίκα που χρησιμοποιήθηκε ως μοντέλο για την κατασκευή του. Οι εκφράσεις του προσώπου της γυναίκας κινηματογραφήθηκαν από μια κάμερα και μεταδόθηκαν μέσω ηλεκτρικών σημάτων στο ρομπότ.

"Ήταν σαν να έχω δίδυμη αδελφή", είπε η νεαρή κοπέλα.

Το ρομπότ, που αποκαλείται "Geminoid-TMF" και θα πωλείται έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων γεν (περίπου 80.000 ευρώ), θα εκτεθεί σε ένα μουσείο επιστημών και θα χρησιμοποιηθεί πειραματικά σε ένα νοσοκομείο για να κρατά συντροφιά στους ασθενείς.
skai.gr