Πρώτες ενδείξεις για νέο iPhone (HD) το καλοκαίρι;

Όσο πλησιάζουμε το καλοκαίρι, λογικό είναι οι φήμες περί νέου μοντέλου iPhone από την Apple να φουντώνουν – βλέπετε η εταιρεία έχει συνηθίσει τους απανταχού ακόλουθούς της και μη, να ενημερώνονται για τις όποιες νέες κυκλοφορίες / αναβαθμίσεις προϊόντων, στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου κάθε χρόνο. Έτσι, η Διαδικτυακή φημολογία αρχίζει να σιγοβράζει με κύριο υλικό (δεδομένου ότι ήδη έχει ανακοινωθεί και παρουσιαστεί το iPad) τις πρώτες πληροφορίες για ένα νέο μοντέλο iPhone.

Μια σχετική αναφορά γίνεται σε ένα άρθρο της Wall Street Journal (λέμε «σχετική» καθώς εστιάζει πιο πολύ σε ένα ενδεχόμενο μοντέλο αποκλειστικά για το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας CDMA της εταιρείας Verizon Wireless – απολύτως αδιάφορο για εμάς που χρησιμοποιούμε GSM δίκτυο) και άλλη μια στο blog του John Gruber όπου εκεί όμως δίνονται «γευστικότατα» στοιχεία. Πιθανή ονομασία «iPhone HD», με κεντρικό επεξεργαστή τύπου σύστημα-σε-ένα-τσιπ (SoC – System on a Chip) και κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο ή συγγενές τσιπ με εκείνο του iPad, ονόματι «Α4».

Οθόνη μεγαλύτερη – χωρίς να αναφέρεται όμως η διαγώνιος διάσταση, με ανάλυση υπέρ-υψηλή (διπλάσια από των υπαρχόντων μοντέλων iPhone) στις 960x640 γραμμές. Κάμερα υψηλής ανάλυσης, συνοδεία δυνατότητας λήψης βίντεο επίσης σε HD ποιότητα, καθώς και πρόσθεση μιας δεύτερης κάμερας στην πρόσοψη της συσκευής (εμφανώς για βίντεο κλήσεις, αλλά και για ότι άλλο σκεφθεί η Apple).

Τέλος, αναφέρεται ότι θα χρησιμοποιηθεί το Λειτουργικό Σύστημα iPhone OS 4.0, που θα επιτρέπει την παράλληλη χρήση εφαρμογών (το λεγόμενο multitasking, σε ελεύθερη μετάφραση: πολύ-εργασία), κάτι που αρκετοί χρήστες έχουν ζητήσει μέχρι τώρα. Αναμένουμε νέες πληροφορίες μέχρι το επίσημο καλοκαιρινό event, το σχεδόν σίγουρο όμως είναι ότι θα παρουσιαστεί νέο μοντέλο iPhone.

(περισσότερες πληροφορίες: http://online.wsj.com/article και http://daringfireball.net/linked)
zougla.gr