Η Sony επισημοποιεί την υπόσχεσή της

Η Sony επισημοποιεί την πρόθεσή / υπόσχεσή της να φέρει στο οικιακό περιβάλλον τις τρεις διαστάσεις: ξεκινώντας το 2010 με τις τηλεοράσεις Bravia 3D, Vaio υπολογιστές και 3D ταινίες / παιχνίδια για το Playstation 3 και Blu-ray players

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009, 14:39

Ποιο είναι το επόμενο και λίαν σύντομο να συμβεί, βήμα της οικιακής τεχνολογίας; Μήπως είπατε η Υψηλή Ανάλυση / Ευκρίνεια (High Definition); Όχι βέβαια, καθώς αυτή θεωρείται δεδομένη πλέον, μιας και όλες οι τηλεοράσεις στα ράφια των καταστημάτων είναι τύπου HD. Το επόμενο βήμα είναι οι τρεις διαστάσεις. Οι εικόνα που θα προβάλλεται στο σπίτι λίαν συντόμως, θα «βγαίνει» από δεσμά της οθόνης, εισβάλλοντας στην 3η διάσταση, αποκτώντας «όγκο» και «υπόσταση» μπροστά στα μάτια μας. Τουλάχιστον αυτό υπόσχεται να μας προσφέρει η εταιρεία-κολοσσός Sony, με σημείο εκκίνησης το 2010, αλλιώς το «τρισδιάστατο έτος».



Η κίνηση θα γίνει ταυτόχρονα σε πολλαπλά επίπεδα του καταναλωτικού φάσματος, ώστε η μετάβαση από τις σημερινές «φτωχές» δισδιάστατες ψηφιακές προτάσεις να γίνει άμεσα και χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα του τελικού αποτελέσματος, στην εμπειρία μου θα βιώσει ο υποψήφιος χρήστης / αγοραστής. Έτσι η «τρισδιάστατη» επίθεση της Sony θα περιλαμβάνει από το 2010, νέες τηλεοράσεις για την γνωστή οικογένεια ψηφιακών τηλεοράσεων Bravia, ικανές να αποδώσουν ανάλυση Full HD (ήτοι 1920x1080 γραμμών) για κάθε μάτι και θα συνοδεύονται από ειδικά γυαλιά, ώστε η 3η διάσταση να προβάλλεται αληθοφανώς, νέες ταινίες Blu-ray που θα είναι γυρισμένες / επεξεργασμένες με ειδικά φίλτρα και τεχνικές ώστε να είναι 3D και θα αναπαράγονται από τα νέα 3D Blu-ray player και φυσικά νέας 3D τεχνολογίας βιντεο-παιχνίδια για την δημοφιλή κονσόλα Playstation 3 (που βεβαίως θα αναπαράγει και τις νέες 3D ταινίες Blu-ray). Στα παραπάνω προσθέστε και τα νέα μέλη που θα προστεθούν από το 2010 στην οικογένεια των υπολογιστών Vaio.

Εμείς από την πλευρά μας καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία της Sony, αρκεί αυτή να υλοποιηθεί με συνέπεια, συνοχή, σεβασμό προς τον χρήστη (ήτοι ευκολία στον χειρισμό, «επιείκεια» στην τσέπη του και αντοχή στο χρόνο από πλευράς ευστοχίας-αστοχίας υλικού/εσωτερικών μηχανισμών) και παράλληλα ευχόμαστε η κίνηση της Sony, αν εν τέλει αποβεί επιτυχής, να την μιμηθούν (επίσης επιτυχώς) και οι άλλες εταιρείες του χώρου (κοινώς να μην προβούν σε «κινήσεις-αρπαχτές»).



(περισσότερες πληροφορίες: http://www.sony.net/SonyInfo/News/Press/200909/09-099E/)
www.zougla.gr