ASUS AiGuru SV1T

ASUS AiGuru SV1T…για φωνητικές και βίντεο κλήσεις μέσω Internet χωρίς την ανάγκη υπολογιστή


Κάποτε η μοναδική μέθοδος φωνητικής επικοινωνίας ήταν το τηλέφωνο και μάλιστα το σταθερό. Στην πορεία ήρθε το κινητό τηλέφωνο που έδωσε την ελευθερία της μετακίνησης. Η μέθοδος όμως επικοινωνίας που ξεπέρασε τα γεωγραφικά όρια συ συνδυασμό με δωρεάν κλήσεις είναι αυτή της Ιντερνετικής τηλεφωνίας (VoIP – Voice over Internet Protocol). Από τις ποιο επιτυχημένες εφαρμογές / προγράμματα VoIP στον κόσμο είναι η δημοφιλέστατη «Skype», η οποία προσφέρει στον χρήστη επικοινωνία μέσω φωνής αλλά και μέσω βίντεο – όταν δε η επικοινωνία γίνεται μέσω δύο χρηστών Skype, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν βρίσκονται, η χρέωση είναι μηδενική (υπάρχει και η δυνατότητα κλήσης αριθμών αστικών και υπεραστικών σταθερών / κινητών τηλεφώνων, αλλά με χρέωση υπό την μορφή χρεωστικού μοντέλου αγοράς μονάδων, όπως στην καρτοτηλεφωνία).



Ωραία όλα αυτά αλλά προϋποθέτουν την ύπαρξη υπολογιστή για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το Skype - βέβαια υπάρχουν και τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα με την εφαρμογή εγκατεστημένη, αλλά για να την χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να έχετε το τηλέφωνο ενεργοποιημένο, ήτοι ναι μεν Skype μέσω κινητού αλλά από την άλλη δε, όντας σε λειτουργία η συσκευή είστε και διαθέσιμοι να δεχτείτε τηλεφωνικές κλήσεις, χώρια που η μπαταρία καταναλώνεται γρηγορότερα λόγω ανοιχτού Wi-Fi / 3G). Έτσι, μπορεί η Ιντερνετική τηλεφωνία να είναι πολύ χρήσιμη, αλλά πρώτον χρειάζεται την ύπαρξη ενός υπολογιστή και δεύτερον ο χρήστης της θα πρέπει να κατέχει στοιχειώδεις γνώσεις χρήσης του τελευταίου. Όχι όμως αν έχει το AiGuru SV1T της εταιρείας ASUS, καθώς η συσκευή αυτή κυριολεκτικά αφαιρεί την ανάγκη ύπαρξης υπολογιστή.



Το ASUS Videophone Touch AiGuru SV1T όπως είναι η πλήρης ονομασία του, είναι μια συσκευή ειδικά και αποκλειστικά σχεδιασμένη για χρήση της εφαρμογής Skype, χωρίς την ύπαρξη υπολογιστή – απλά μόνο μια σύνδεση Internet. Η διασύνδεση με αυτή μπορεί να γίνει είτε με καλώδιο (Ethernet) είτε ασύρματα (Wi-Fi). Τα βήματα για την χρήση του AiGuru SV1T είναι τρομερά απλά: συνδέετε την συσκευή (ασύρματα / ενσύρματα) με την γραμμή Internet, συνδέεστε με την υπηρεσία του Skype δια του ψευδώνυμού σας (αν δεν έχετε ήδη εγγραφεί στην υπηρεσία και αποκτήσει ψευδώνυμο, η εγγραφή γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα) και…είστε έτοιμοι να εισέλθετε στον κόσμο της παγκόσμιας και δωρεάν Ιντερνετικής τηλεφωνίας με φωνή (δια του ενσωματωμένου μικροφώνου / ηχείου) ή / και βίντεο (μέσω της ενσωματωμένης κάμερας VGA). Ο χειρισμός των μενού και διαθέσιμων επιλογών του AiGuru SV1T γίνεται πανεύκολα μέσω της οθόνης αφής των 7 ιντσών, ανάλυσης 800x480 γραμμών. Καλές παγκόσμιες και δωρεάν κλήσεις!

(περισσότερες πληροφορίες: http://www.asus.com/News.aspx?N_ID=YBiaw0wVP6GVZdpn)
http://www.zougla.gr