Έρχεται η 3η διάσταση και στα laptop;

Dell και Hewlett-Packard ετοιμάζουν τα πρώτα μοντέλα

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009, 09:39

Τελικά οι εταιρείες έχουν πάρει πολύ «θερμά» το θέμα με την «Τρίτη Διάσταση» (αγγλιστί 3rd Dimension – 3D), κάτι το οποίο είναι εύκολα διακριτό μιας και στις τελευταίες εκθέσεις τεχνολογίας και θεάματος τα λόγια των εταιρειών προλογίζουν την επόμενη χρονιά ως «2010 το έτος 3D» ενώ παράλληλα παρουσίασαν μερικά πρωτότυπα μοντέλα τρισδιάστατης απεικόνισης (τηλεοράσεις), με κύριους «μπροστάρηδες» της εν λόγω τεχνολογίας την Sony και την Panasonic.

Επίσης, το «πέρασμα» στην Τρίτη Διάσταση επί των οθονών θα υλοποιηθεί σε όλες τις συσκευές – δεν θα περιοριστεί δηλαδή στην κατηγορία μόνο των μεγάλων τηλεοράσεων, ήτοι 3D θα αποκτήσουν τα επερχόμενα Blu-ray player, το PlayStation 3 και οι φορητοί υπολογιστές. Μάλιστα στην τελευταία κατηγορία έχουμε έντονη φημολογία περί εξελίξεων.
Πρόσφατα διέρρευσε ότι οι εταιρείες Dell και Hewlett-Packard έκλεισαν συμφωνίες με τις κατασκευαστικές εταιρείες Chi Mei Optoelectronics (CMO) και Wistron, για τα νέα laptop τους τα οποία φημολογούνται ότι θα διατεθούν στο κοινό περί τα τέλη του 2009. Η φημολογία αναφέρει για οθόνες των 18.4 ιντσών με 3D δυνατότητα βασισμένη στην τεχνολογία GeForce 3D Vision Technology της Nvidia, ενώ στο μέλλον (προς 2010) θα εμφανιστούν και μικρότερων διαστάσεων όπως 11.6, 14 και 15.6 ιντσών. Τέλος, η ίδια φημολογία αναφέρει ότι η Wistron βρίσκεται στο στάδιο διαπραγματεύσεων με τις εταιρείες Lenovo (πρώην IBM - τμήμα υπολογιστών) και Sony για παρόμοιες υλοποιήσεις (σημειώνουμε ότι η Sony έχει ήδη δηλώσει πως τα επερχόμενα Sony Vaio laptop θα είναι 3D, το πότε όμως αυτά θα διατεθούν στην αγορά είναι άγνωστο).
zougla.gr