«Άρης» έγινε η Αυστραλία


Κόκκινο πλανήτη θυμίζει σήμερα το Sydney, λόγω μιας απίστευτης θύελλας σκόνης που έπληξε την πόλη. Με το πρώτο φως της ημέρας, χιλιάδες πολίτες είδαν σκεπασμένα τα παράθυρα των σπιτιών από αυτή την σκόνη, ενώ οι οδηγοί επίσης δυσκολεύτηκαν να αναγνωρίσουν τα οχήματά τους.



Μάλιστα, εξαιτίας της μειωμένης ορατότητας, προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην κίνηση, ειδικά στις λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας. Επίσης, ακυρώθηκαν σχεδόν όλες οι πρωινές πτήσεις. Στα σχολεία, η πρωινή συγκέντρωση των μαθητών έγινε σε εσωτερικούς χώρους, καθώς η ατμόσφαιρα έξω ήταν αποπνικτική, ενώ οι περισσότεροι πολίτες φορούν μάσκες.
Η θύελλα σκόνης συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα. Έχουν αναφερθεί ζημιές σε στέγες και έπεσαν ή ξεριζώθηκαν δέντρα. Η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για βοήθεια.



Το ακραίο καιρικό φαινόμενο, που επικρατεί στο σύνολο σχεδόν της Νέας Νότιας Ουαλίας, αναμένεται να κρατήσει έως τις απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι Αρχές προειδοποιούν τα άτομα που πάσχουν από άσθμα ή καρδιακές και πνευμονικές παθήσεις να παραμένουν σε κλειστούς χώρους.

zougla.gr