Νέο μοντέλο PlayStation 3 250GB μαζί με το πολυαναμενόμενο Final Fantasy XIII


Προς το παρόν η απόφαση της Sony να διαθέσει στο κοινό το ανασχεδιασμένο, λεπτότερο και κυρίως φθηνότερο PlayStation 3 (ανεπίσημα στην «πιάτσα» λέγεται PS3 Slim), αποδεικνύεται σωστή. Λίαν σωστή μάλιστα, καθώς οι πωλήσεις της κονσόλας εκτινάχθηκαν στο ένα εκατομμύριο για τις πρώτες δύο εβδομάδες που κυκλοφορεί. Φυσικά στην Sony χαίρονται, αν και ομολογούμε πως δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό ήτοι αναμενόμενη η αύξηση στις πωλήσεις, μιας και το redesign του PS3 δεν είναι μια καινούρια πολιτική της εταιρείας αφού το ίδιο ακριβώς είχε κάνει (με αντίστοιχη τόνωση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος) και με το πρώτο PlayStation (PSX) όταν το «μίκρυνε» υπό την ονομασία PSOne και αντίστοιχα με το PlayStation 2 (χωρίς αλλαγή στο όνομα, αλλά όπως και στην περίπτωση του PS3 στην «πιάτσα» είχε βαπτιστεί ως PlayStation 2 Slim).

To νέο PlayStation 3 με σκληρό δίσκο 250GB
To νέο PlayStation 3 με σκληρό δίσκο 250GB
Η Sony φαίνεται ότι αποφάσισε να υποστηρίξει δυναμικά το PS3 με ολική επανεκκίνηση της φιλοσοφίας του PlayStation brand με νέο λογότυπο, περισσότερη έμφαση στο Διαδικτυακό κομμάτι της κονσόλας, πολλοί νέοι τίτλοι παιχνιδιών και φυσικά φθηνότερη τιμή. Ιδιαίτερα στον τομέα των τίτλων η Sony θα ακολουθήσει την γνωστή, παλιά και αποδεδειγμένη τακτική των «πακέτων προσφοράς» (bundle) με παιχνίδια. Έτσι οι φήμες κάνουν λόγο για διαφορετικά πακέτα PS3 με ένα παιχνίδι μαζί, από τους αναμενόμενους τίτλους-φωτιά όπως το Ratchet ‘n’ Clank: Α Crack in Time και Uncharted 2: Among Thieves.


Η γκραβούρα του χαρακτήρα "Lightning" απο τον συνοδευτικό τίτλο Final Fantasy XIII
Η γκραβούρα του χαρακτήρα "Lightning" απο τον συνοδευτικό τίτλο Final Fantasy XIII
Το πακέτο όμως που θα προκαλέσει κυριολεκτικά σαματά στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου (κοινώς Ιαπωνία) θα είναι αυτό: PlayStation 3 250GB Final Fantasy XIII. Ο πιο μεγάλος σε χωρητικότητα σκληρός δίσκος που προσφέρεται εργοστασιακά σε PS3, μαζί με τον τίτλο γεφύρι-της-Άρτας (καθώς αναπτύσσεται πάνω από τέσσερα χρόνια) αλλά παγκοσμίως αναμενόμενο Final Fantasy XIII – έναν τίτλο που ανήκει στην οικογένεια των Final Fantasy παιχνιδιών επικής φαντασίας / μυθιστορήματος / ανάληψης ρόλων και χαρακτήρων, όπου η εκκίνησή του τοποθετείται πίσω στο 1990. Με λίγα λόγια έχει μεγαλώσει μια ολόκληρη γενιά με αυτά (είκοσι χρόνια περίπου) και όπως καταλαβαίνετε οι Ιάπωνες gamers θα εκστασιαστούν όταν το πακέτο προσφοράς (στο οποίο το PS3 είναι λευκό με γκραβούρα κόκκινη του βασικού χαρακτήρα του παιχνιδιού στην πρόσοψη) διατεθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο στην αγορά. Τελική τιμή 41.600 γιεν Ιαπωνίας, δηλαδή περί τα 311 ευρώ. Η Sony τελικά ξύπνησε και επιστρέφει δυναμικά; Καιρός ήταν…
zougla.gr