Η Sony παρουσιάζει τις νέες τηλεοράσεις 3D

Θα κυκλοφορήσουν τον Ιούνιο

Η ιαπωνική Sony θα παρουσιάσει στο Τόκιο μια νέα σειρά οκτώ τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων (LCD) που θα προβάλλουν τρισδιάστατες εικόνες, με στόχο τα μοντέλα αυτά να κυκλοφορήσουν στην ιαπωνική αγορά από τον Ιούνιο.

Πρόκειται για τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας από 40 ως 60 ίντσες.

"Μπαίνουμε σε μια εποχή που ο τρισδιάστατος κινηματογράφος φτάνει από τις αίθουσες στα σπίτια", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Sony.

"Καθυστερήσαμε λίγο, αλλά η κυκλοφορία των προϊόντων μας στην αγορά θα συμπέσει με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και με την κυκλοφορία τρισδιάστατων παιχνιδιών", τόνισε ο αντιπρόεδρος της Sony Γιοσιχίσα Ισίντα.

Η Sony σχεδιάζει επίσης την κυκλοφορία παιχνιδιών τριών διαστάσεων για την κονσόλα PlayStation 3 (PS3), ταυτόχρονα με την διάθεση στην αγορά των τηλεοράσεων 3D.

Οι τιμές των τηλεοράσεων αυτών δεν έχουν ακόμα καθοριστεί. Για να δει κανείς το πρόγραμμα που επιθυμεί θα πρέπει να διαθέτει ειδικά γυαλιά. Επίσης οι τηλεοράσεις θα μπορούν να μετατρέπουν σε τρισδιάστατες τις κλασικές εικόνες δύο διαστάσεων.

Η Panasonic και άλλες ιαπωνικές και νοτιοκορεάτικες εταιρίες ηλεκτρονικών σχεδιάζουν επίσης την παραγωγή τρισδιάστατων τηλεοράσεων.
skai.gr