Απόκλειστικά από τα φαρμακεία θα πωλούνται τα συμπληρώματα διατροφήςΘα συνεχίσουν να πωλούνται αποκλειστικά από φαρμακεία τα συμπληρώματα διατροφής, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που εξέτασε προσφυγή κατά της ισχύουσας ρύθμισης.
Το ΣτΕ εξέτασε την ισχύουσα ρύθμιση έπειτα από προσφυγή του “Πανελλήνιου Συνδέσμου Καταστηματαρχών Φυσικής Υγιεινής Διατροφής και Διαβίωσης" μέσω της οποίας ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Υγείας από τις 18/02/2004 που ορίζει ότι τα συμπληρώματα διατροφής πωλούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία.

Στην απόφαση του ΣτΕ, αναφέρεται ότι ο περιορισμός "στηρίζεται σε επιστημονική τεκμηρίωση" καθώς και ότι "δεν συνιστά ιδιαίτερα δραστικό περιορισμό, πλήττοντα ευθέως την πρόσβαση στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής, αλλά σε απλό περιορισμό των σημείων πώλησή τους".

Σύμφωνα με το ΣτΕ, η υπουργική απόφαση “ αποσκοπεί στην προστασία της ανθρώπινης υγείας” ενώ ταυτόχρονα δεν αντιτίθεται στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

enet.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/03/blog-post_5894.html#ixzz0jXrxkd87