Google Earth: Διαθέσιμη σε τρισδιάστατη μορφή η Αθήνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google, στο Google Lat Long Blog, η Αθήνα είναι πλέον διαθέσιμη σε τρισδιάστατη μορφή στο Google Earth. H τρισδιάστατη γραφική απεικόνιση των κτιρίων της ελληνικής πρωτεύουσας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα πλήρως, όμως ο χρήστης του Google Earth μπορεί να "επισκεφθεί" σε ένα μεγάλο κομμάτι του κεντρικού πολεοδομικού συγκροτήματος και ασφαλώς στον Παρθενώνα και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Ωστόσο, όπως σημειώνει με νόημα η ανακοίνωση της Google, η εικονική περιήγηση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την μοναδική εμπειρία της φυσικής επίσκεψης στα μεγάλα μνημεία της κλασσικής αρχαιότητας.
Σε τρισδιάστατη μορφή υπάρχει διαθέσιμο το κτίριο της Βουλής, η Αθηναϊκή Τριλογία, το Ζάππειο Μέγαρο, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το ξενοδοχείο Hilton, ο Λυκαβηττός, ο Πύργος Αθηνών, η Εθνική Πινακοθήκη κ.α.

Μέχρι σήμερα καλύπτεται η ευρύτερη περιοχή που περικλείεται μεταξύ της οδού Κωνσταντινουπόλεως (δυτικά), της Λ. Αλεξάνδρας (βόρεια), της Λ. Χαμοστέρνας (νότια), και των Καλλιρρόης/Βασ. Κωνσταντίνου (ανατολικά), χωρίς να λείπουν οι εξαιρέσεις όπως αυτή του συγκροτήματος ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται πως υπάρχει η δυνατότητα της ατομικής συνεισφοράς στο 3D περιεχόμενο του Google Earth μέσω του Google Building Maker.

Στα παρακάτω screenshot φαίνονται σε τρισδιάστατη μορφή από το Google Earth η Ακρόπολη και το Ζάππειο Μέγαρο.
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση  Όνομα:  athens-3d.png Εμφανίσεις:  45 Μέγεθος:  1,85 MBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση  Όνομα:  athens-3d-1.png Εμφανίσεις:  42 Μέγεθος:  1,75 MB

Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/03/google-earth.html#ixzz0gxrP8efl