Τυραννόσαυροι Rex έζησαν στην Αυστραλία;

Στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη Τυραννόσαυρων στις ηπείρους του νότιου ημισφαιρίου ανακάλυψαν επιστήμονες από την Αυστραλία, με την ανακάλυψη απολιθώματος οστού ενός μικρού Τυραννόσαυρου Rex στα νότια της Αυστραλίας, σύμφωνα με το Reuters.

Μέχρι πρότινος, απολιθώματα του Τυραννόσαυρου Rex είχαν ανακαλυφθεί αποκλειστικά στις ηπείρους του βόρειου ημισφαιρίου, όπως αναφέρει η έκθεση των επιστημόνων στο περιοδικό Science.

Σε σύγκριση με τον τρομαχτικό Τυραννόσαυρο Rex του χολιγουντιανού «Jurassic Park», ο οποίος εκτιμάται ότι έζησε πριν από 70 εκατομμύρια χρόνια περίπου, στα τέλη της Κρητιδικής περιόδου, ο Αυστραλός «T. Rex» έχει μέγεθος περίπου τρεις φορές μικρότερο και υπολογίζεται ότι έζησε πριν τον «βόρειο» συγγενή του, περίπου πριν από 110 εκατομμύρια χρόνια.

«Η ανακάλυψη αυτού του απολιθώματος αποτελεί την πρώτη ένδειξη για ύπαρξη τυραννοσαύρων και σε άλλα μέρη του πλανήτη στις αρχές της Κρητιδικής περιόδου», εξηγεί ο Τομ Ριτς, ανώτατος έφορος Παλαιοντολογίας των Σπονδυλωτών στο Μουσείο Βικτώρια. «Η ανακάλυψη αυτή αλλάζει τα δεδομένα στα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τη συγκεκριμένη ομάδα δεινοσαύρων», τονίζει.
skai.gr