Αύριο παραλύει η χώρα απο τις απεργίες..

Αυρίο η Χώρα θα μείνει χωρίς μεταφορικά μέσα λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ, οι Οργανισμοί και οι ΟΤΑ θα παραμείνουν κλειστοί. Στην απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και οι ναυτικοί, μετά από απόφαση που έλαβε η.. Πανελλήνια Ναυτικοί Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν και οι μετακινήσεις των πολιτών, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Προαστιακό και τον ΟΣΕ. Έτσι ακινητοποιημένα θα παραμείνουν για 24 ώρες τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο προαστιακός και το μετρό, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα εκτελεί τα δρομολόγιά του από τις 10.00 το πρωί έως τις 16.00 το μεσημέρι.

Τέλος, θα υπάρξουν ακυρώσεις και γενικότερα προβλήματα στις πτήσεις λόγω της συμμετοχής των τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Αντίθετα, δεν αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στις πτήσεις, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν θα απεργήσουν.

Η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών απορρίπτει το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και δηλώνει ότι θα ζητήσει από τις δημοσιογραφικές ενώσεις να απεργήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και όχι την Πέμπτη, ώστε να είναι δυνατή η κάλυψη των κινητοποιήσεων.


http://trelokouneli.blogspot.com/2010/05/blog-post_9084.html