Θυμάται μόνο τις τελευταίες 24 ώρες!


Θυμάται μόνο τις τελευταίες 24 ώρες!

Η 47χρονη Michelle Philpots διαθέτει μνήμη 24 ωρών! Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να θυμηθεί όσα συνέβησαν μέχρι το 1994, όμως από το 1994 και έπειτα ξεχνά ό,τι συμβαίνει κάθε μέρα. Ο άντρας της κάθε μέρα πρέπει να της υπενθυμίζει ότι είναι παντρεμένοι και για να την πείσει ανοίγει τα φωτογραφικά άλμπουμ του γάμου τους. Τότε μόνο τον πιστεύει : «Ξέρω ότι είμαι παντρεμένη με τον Ίαν, αλλά μην με ρωτήσετε και πολλές λεπτομέρειες. Θυμάμαι ότι έχω παντρευτεί , αλλά δεν μπορώ να σας πω ούτε ποιος ήταν εκεί ούτε πως ήταν η δεξίωση» δηλώνει η 47χρονη.

Η απώλεια μνήμης προκλήθηκε στη Michelle έπειτα από δυο αυτοκινητιστικά ατυχήματα που είχε. Έκτοτε ξυπνά κάθε μέρα χωρίς να θυμάται την προηγούμενη! Για να μπορεί να θυμάται, χρησιμοποιεί εκατοντάδες post-it και υπενθυμίσεις στο κινητό της ώστε να την κρατούν ενήμερη για τις υποχρεώσεις και τα ραντεβού της. Πρέπει ο,τι κάνει και όποιον γνωρίσει να το καταγράψει γιατί απλά δεν θα το θυμάται αύριο!Ακόμα και για τις καθημερινές της ανάγκες όπως τα ψώνια της, χρησιμοποιεί προγράμματα πλοήγησης που την πληροφορούν για τα τοπικά μαγαζιά αλλά και για το πώς θα γυρίσει σπίτι της.

Ο σύζυγός της με τον οποίο παντρεύτηκαν πριν από 13 χρόνια λέει: «Είναι απογοητευτικό για μένα κάθε μέρα να μην θυμάται ότι είμαστε παντρεμένοι, όμως την αγαπώ και πρέπει να είμαι υπομονετικός και καλός μαζί της. Το θετικό είναι ότι γνωριζόμαστε 25 χρόνια πριν δηλαδή παντρευτούμε. Άρα είμαι τυχερός που τουλάχιστον μπορεί να με θυμηθεί».

Να τελικά που οι ταινίες που βλέπουμε πολλές φορές είναι η ίδια η πραγματικότητα μιας και η ιστορία της Michelleείναι παρόμοια με την ταινία «50 πρώτα ραντεβού» στην οποία πρωταγωνιστούσε η DrewBarrymoreη οποία ζούσε την ίδια μέρα κάθε μέρα, όπως ακριβώς δηλαδή και η 47χρονη Michelle.

Tο θετικό της υπόθεσης είναι πως τουλάχιστον για την Michelleποτέ δεν θα υπάρχουν επαναλήψεις στην τηλεόραση ενώ κάθε αστείο θα ακούγεται πάντα πρωτότυπο μιας και πάντα είναι η πρώτη φορά που το ακούει..!

http://www.madata.gr/diafora/stranges/65751.html