Μια ουσία που χρησιμοποιείται για να πήζει το γιαούρτι και το ζελέ ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία τεχνητού μυ, υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές.
Ο Κάμερον Φέρις που κάνει έρευνες στη νανοτεχνολογία και ο επιτηρητής του, Δρ. Μαρκ Ινχετ Πάνχουϊς, με άρθρο τους στο επιστημονικό περιοδικό Soft Matter εξηγούν την πορεία των ερευνών τους για την δημιουργία τεχνητού μυ.
Όπως αναφέρουν για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα κύτταρα και να εξελιχθούν σε μυς χρειάζονται ειδικά "στηρίγματα".Ο κ. Φέρις είπε ότι κατόρθωσε να δημιουργήσει τα στηρίγματα αυτά με την ουσία Pseudomonas Elodea.
"Είναι η ίδια ουσία που πήζει το γιαούρτι και το ζελέ" λέει και προσθέτει πως η ουσία αυτή γίνεται ζελέ στους 37 βαθμούς Κελσίου που είναι μια πολύ καλή θερμοκρασία για τα ζωντανά κύτταρα.
Ο κ. Φέρις εξηγεί πως τα μέχρι στιγμής πειράματα είναι "ιδιαίτερα θετικά".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ