ΤΟ ΕΞΑΓΩΝΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ


Σημείωση Επιστήμης: Στο Βόρειο Πόλο του Κρόνου το διαστημόπλοιο VOYAGER 1 φωτογράφησε έναν τεράστιο εξαγωνικό σχηματισμό διαμέτρου 25.000 χιλιομέτρων. 
Στη συνέχεια το CASINI φωτογράφησε ξανά αυτό τον τεράστιο εξαγωνικό σχηματισμό του Βόρειου Πόλου του Κρόνου.

Η επίσημη άποψη είναι οτι αποτελεί ατμοσφαιρικό μετεωρολογικό σχηματισμό. (Σ.Ε: Προσθέτουμε αυτό το σχόλιο εκ των υστέρων εξαιτίας ενός φίλου του blog ο οποίος με άκομψο τρόπο προσπαθεί να μας πείσει για τις γνώσεις του ασκώντας κριτική σε όλους και σε όλα. Ήταν λάθος μας που δεν βάλαμε εξ αρχής τα βίντεο αυτά. 
Στο πρώτο βίντεο θα δείτε την άποψη που λέει οτι ο κυματικός συντονισμός δημιουργεί το εξάγωνο στο Κρόνο. 
Στο δεύτερο βίντεο μπορείτε να δείτε πως στο εργαστήριο μπορείς να δημιουργήσεις εξάγωνο, τετράγωνο, σταυρούς και διάφορα άλλα σχήματα σε ρευστό, αλλάζοντας την συχνότητα των κυμάτων. Αυτό απο μόνο του δεν αποτελεί επαρκή εξήγηση του φαινομένου. 
Και στο τρίτο βίντεο το μυστήριο του εξαγώνου του Κρόνου θα δείτε τον Κέβιν Μπέϊνς της NASA που λέει ακριβώς πως δεν έχει ερμηνευτεί ο μηχανισμός της λειτουργίας του εξαγώνου.
Ενα προφανές ερώτημα είναι το πως δημιουργείται αυτή η συγκεκριμένη συχνότητα. Και πολλά άλλα ερωτήματα
Στο τέταρτο βίντεο στο 0:54 θα δείτε εντός του εξαγώνου ένα ισόπλευρο τρίγωνο, ενώ οι σκοτεινές περιοχές δημιουργούν ένα αντίστροφο ακριβώς τρίγωνο. Δεν θέλει και πολύ το μυαλό του ανθρώπου να συνδυάσει το σχήμα στο Κρόνο με το αποκρυφυστικό σύμβολο του Λευκού τριγώνου και του Σκοτεινού τριγώνου. Είπαμε όλα αυτά είναι αφορμή για σκέψη. Κανένας δεν κατέχει την ...
απόλυτη γνώση και φυσικά δεν δεχόμαστε κάποιοι να προσπαθούν να μας επιβάλλουν την άποψή τους).


Βρίσκεται σταθερά στο ίδιο σημείο του πλανήτη και δεν έχει εξηγηθεί ο τρόπος με τον οποίο δημιουργείται. 


Στο νότιο πόλο του πλανήτη υπάρχει ένας σταθερός κυκλώνας με διάμετρο περίπου 8.500 χιλιόμετρα.


Βλέπετε κάτι περίεργο σε όλα αυτά; Ο Κρόνος είναι ο 6ος σε σειρά απο τον Ηλιο πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος. 


Θυμηθείτε το ρόλο του Κρόνο στη μυθολογία, τα "Κρόνια γένη", συνδέστε τα σαν πάζλ και ίσως οι φωτογραφίες αυτές γίνουν πιο κατανοητές. Στις νεότερες φωτογραφίες των δορυφόρων ο σχηματισμός φαίνεται ότι είναι καθαρά μετεωρολογικός. Στην παλαιότερη όμως φωτογραφία φαίνεται ότι υπάρχει κάτι άλλο σταθερό που προκαλεί την δημιουργία αυτού του σχηματισμού.


Φυσικά αυτή η άποψη είναι ανεπίσημη..Είναι εικασία. Ξέρω τις αντιρρήσεις κάποιων. Αλλά γιατί να έχουμε περιορισμούς στη σκέψη μας; Γιατί να βάζουμε μόνοι μας περιορισμούς στη σκέψη μας;
Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν το θεό Ποσειδώνα, ως θεό της θάλασσας. Δείτε την πλήρη περιστροφή του Ποσειδώνα. 


Θαυμάστε τον καταγάλανο πλανήτη του Ποσειδώνα. Μοιάζει σαν να είναι γεμάτος μόνο με νερό. Ενας μακρινός παρατηρητής έτσι θα το έβλεπε. Αυτές οι σκέψεις είναι αφορμή για περαιτέρω διερεύνηση. Ίσως δεν ήταν τυχαίο που τον θεωρούσαν θεό της θάλασσας. Τί ήξεραν περισσότερο οι αρχαίοι για αυτά τα ουράνια σώματα;


Φυσικά ο Ποσειδώνας και το χρώμα του δεν φαίνεται με γυμνό μάτι. Όσο για το εξάγωνο του Κρόνου αυτό και αν είναι πρακτικά αδύνατο.


Είναι καιρός να αντιμετωπιστούν τα αρχαία κείμενα, όχι σαν μύθοι, αλλά ως απομεινάρια μιας πανάρχαιας τεχνολογικής γνώσης.


Να θυμήσω σαν τελευταίο την δήλωση του Οπενχάϊμερ, του δημιουργού της ατομικής βόμβας, ο οποίος ρωτήθηκε αν είναι η πρώτη ατομική πυρηνική έκρηξη αυτή που πραγματοποιήθηκε. Ο Οπενχάϊμερ απάντησε "ναι είναι η πρώτη στην σημερινή ανθρωπότητα". Τι ήξερε ο Οπενχάϊμερ;
http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2011/03/blog-post.html