Βρήκε εξωγήινους η NASA;

 

Στις 19:00 θα δώσει σχετική συνέντευξη Τύπου

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, προκάλεσε αναταραχή, κυρίως στο Διαδίκτυο, ανακοινώνοντας την πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου σχετικά με μια επιστημονική ανακάλυψη που σχετίζεται με την εξωγήινη ζωή.

«Η ΝASA θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 14:00 (19:00 GMT) την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου για να συζητήσει για μία ανακάλυψη στην αστροβιολογία που θα έχει συνέπειες στην αναζήτηση αποδείξεων για την εξωγήινη ζωή», αναφέρει η υπηρεσία στην ιστοσελίδα της. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον.

Οι λάτρεις του διαστήματος και των εξωγήινων έχουν πλημμυρίσει τη blogo-σφαιρα με εικασίες για τη σημασία αυτής της ανακοίνωσης, αλλά η NASA δε θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αμέσως.

Μεταξύ αυτών που θα μιλήσουν είναι η επικεφαλής του προγράμματος Αστροβιολογίας της NASA Μαίρη Βόιτεκ, η Φελίσα Γούλφ-Σάιμον ερευνήτρια αστροβιολογίας στο USGS του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και η Πάμελα Κόνραντ, αστροβιολόγος στο διαστημικό κέντρο Goddard της NASA.

Η αστροβιολογία είναι ένα πεδίο που μελετά τη ζωή στο σύμπαν, συμπεριλαμβανομένων της προέλευσής της και της ανάπτυξή της, τη θέση της και τις πιθανότητες της να διαιωνιστεί.
http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/83859/vrike-exogiinous-i-nasa/