Ένας αριθμός για κάθε πολίτη


Μόνο ένας αριθμός θα είναι το κλειδί για τις νέες ηλεκτρονικές κάρτες συναλλαγών καθώς δεν θα αναγράφεται τίποτε άλλο πάνω σε αυτές, ούτε ονοματεπώνυμο ούτε ΑΦΜ σε μια προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να ξεπεράσει τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ο αριθμός αυτός θα αντιστοιχεί σε ένα πρόσωπο, το υπουργείο θα μπορεί δηλαδή να ταυτοποιεί τον αριθμό με ένα φυσικό πρόσωπο. Οι φοροκάρτες που θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αρχές του 2011, θα είναι απλές κάρτες με τις οποίες οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν σε κάθε τους συναλλαγή, ενώ χωρίς κόστος οι πολίτες θα τις προμηθευτούν από όποια τράπεζα επιθυμούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", οι συναλλαγές των πολιτών θα καταγράφονται στη φοροκάρτα και οι αποδείξεις θα στέλνονται απευθείας στη ΓΓΠΣ για τη σύνδεση µε το...



αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.


Έτσι, με το πέρασµα της κάρτας από τα μηχανήματα POS, όπως γίνεται με τις πιστωτικές κάρτες, η συναλλαγή θα καταγράφεται από τις τράπεζες, οι οποίες επί της ουσίας θα έχουν µε τον τρόπο αυτό καλύτερη ενηµέρωση για τον τζίρο των επιχειρήσεων µε τις οποίες συνεργάζονται, αλλά δεν θα έχουν καµία πληροφορία για τον φορολογούµενο που έκανε τη συναλλαγή.

Παράλληλα, εαν ο φορολογούμενος είναι χρήστης των υπηρεσιών taxisnet, θα µπαίνει στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και µε τους προσωπικούς του αριθµούς, μέσω ειδικής εφαρµογής που θα δηµιουργηθεί, θα μπορεί να δει πόσες αποδείξεις έχει μαζέψει.

Τονίζεται ότι όσοι δεν είναι εγγεγραµµένοι στο taxisnet, θα µπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ, ενώ οι οικογένειες θα µπορούν να ενεργοποιήσουν περισσότερες κάρτες ανάλογα µε τον αριθµό των µελών τους.

Τέλος σημειώνεται ότι η χρήση της φοροκάρτας θα είναι προαιρετική τουλάχιστον για το 2011 και δεδοµένου ότι στην αρχή τουλάχιστον όλα τα καταστήµατα και οι ελεύθεροι επαγγελµατίες δεν θα µπορούν να υποστηρίξουν το νέο σύστηµα, εξαιτίας των απαραίτητων µηχανηµάτων, οι χάρτινες αποδείξεις θα µπορούν να χρησιµοποιούνται κανονικά.
news247
http://trelokouneli.blogspot.com/2010/10/blog-post_5533.html