Η NASA ανακοίνωσε ένα ακόμα φιλόδοξο σχέδιο της σχετικά με τον Άρη



Η NASA ανακοίνωσε ένα ακόμα φιλόδοξο σχέδιο της σχετικά με τον ΆρηΕπιθυμεί να διερευνήσει περεταίρω την πιθανότητα ύπαρξης ζωής

Ο διαστημικός οργανισμός της Αμερικής ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να διαπιστώσει το κατά πόσο ο Άρης έχει ή είχε ποτέ εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα καθιστούσαν ικανό να φιλοξενήσει κάποια μορφή ζωής.

Ένα ρομποτικό εργαστήριο πρόκειται να προσγειωθεί τον Αύγουστο του... 2012, σε έναν κρατήρα κοντά σε ένα συγκεκριμένο βουνό στον κόκκινο πλανήτη.

Η ανακοίνωση ήρθε ακριβώς, μετά από εκείνη για το τέλος του 30χρονου προγράμματος με τα διαστημικά λεωφορεία.

Πολλοί Αμερικανοί φοβούνται ότι, εάν  η Αμερική πάψει τις αποστολές στο διάστημα γενικότερα, τότε θα αφεθεί χώρος σε άλλους για να πάρουν τα ηνία.

Όμως ο πρόεδρος Ομπάμα υπήρξε καθησυχαστικός μιας και δήλωσε πως πλέον στόχο αποτελεί η κατασκευή διαστημοπλοίων που θα είναι σε θέση να ξεπεράσουν τα μέχρι τώρα κοντινά στη γη σύνορα και να αποσταλούν επανδρωμένες αποστολές ακόμα και στον Άρη.

Το ρομποτικό εργαστήριο που θα προσγειωθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους πλανήτες του ηλιακού συστήματός μας, Άρη, θα μας παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δημιουργία και την εξέλιξη του σύμπαντος.

Το εξερευνητικό όχημα που θα το συνοδεύει θα είναι 2 φορές μακρύτερο και 5 φορές βαρύτερο από τα προηγούμενα.

Η τοποθεσία επελέγη μετά από έρευνες 5 ετών και μέσα από 60 πιθανές περιοχές.

ΠΗΓΗ: Η NASA ανακοίνωσε ένα ακόμα φιλόδοξο σχέδιο της σχετικά με τον Άρη ~ Το Τεφτέρι