Οι μυστικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων


ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Ελευσίνια μυστήρια, Αισχύλος, ιπτάμενα αντικείμενα και άλλες αναφορές... Για να δούμε καταρχάς τι μας λέει ο μύθος του Τριπτόλεμου με την θεά Δήμητρα. Πρόκειται για έναν μύθο των Ελευσινίων Μυστηρίων, σύμφωνα με τον οποίο η θεά Δήμητρα μετά από μία περιπλάνηση με το ιπτάμενο πύρινο άρμα της, που εσύρετο από φτερωτούς δράκοντες, προσγειώθηκε στην "αγέλαστο πέτρα" στην Ελευσίνα.
Ύστερα παρέδωσε το ίδιο αυτό φτερωτό άρμα σε έναν από τους τέσσερις βασιλείς της Ελευσίνας, τον Τριπτόλεμο, ο οποίος έφυγε πετώντας, και απουσίασε γα πολλά χρόνια με σκοπό να διδάξει και σε άλλους λαούς την τέχνη της σποράς, του σίτου και του θερίσματος των χωραφιών.
Είναι σκανδαλιστικά παρόμοια η τοπωνυμία της περιοχής (Ελευσίς) με την λέξη "έλευσις", που θα μπορούσε κάλλιστα να ...

Μοναδικό εύρημα: Ένας αρχαίος Έλληνας πολεμιστής στο Ισραήλ



Μυστήριο με 2.600 ετών κράνος Έλληνα πολεμιστή

Αυτή είναι η ιστορία ενός μακρινού μας προγόνου, ενός πολεμιστή που τα ίχνη του χάνονται στους αιώνες και μόλις πρόσφατα είδαν και πάλι το φως του σημερινού πολιτισμού μας.

Το αρχαίο αυτό «κόσμημα» που είναι ιδιαίτερα ελαφρύ είναι το μπρούτζινο κράνος ενός Έλληνα πολεμιστή που χρονολογείται πίσω στον 6 αιώνα π.Χ. και ανακαλύφθηκε στο βυθό της θάλασσας στο λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ, ωστόσο παραμένει άγνωστο σε ποιον ανήκει! Ο ιδιοκτήτης του αποτελεί μυστήριο που σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν θα λύσουμε ποτέ.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Μονάδας Θαλάσσιας Αρχαιολογίας της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, διαθέτει επίχρυσα τμήματα και πολλά διακοσμητικά στοιχεία ενώ πρόκειται για ένα από τα πιο σφυρηλατημένα κομμάτια του πρώιμου ελληνικού πολεμικού εξοπλισμού που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί.

Το μόνο που παραμένει μυστήριο είναι σε ποιον ανήκε αυτό το εκπληκτικό κράνος το οποίο ανασύρθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών εκβάθυνσης του λιμανιού της Χάιφας από Ολλανδικό πλοίο πριν από πέντε χρόνια.

Την απάντηση καλούνται να δώσουν τώρα οι ερευνητές.

Μια θεωρία αναφέρει ότι αυτό ανήκε σε πολεμιστή που βρισκόταν σε ένα από τα πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου κατά των Περσών.

Η περίοδος κατασκευής του συμπίπτει με τους Περσικούς Πολέμους αλλά και τον Πελοποννησιακό, και εικάζεται ότι ο κάτοχος του κράνους ήταν μισθοφόρος που πολεμούσε στο πλευρό των Φαραώ.

Πιθανόν να βρισκόταν σε εμπορικό πλοίο το οποίο είχε συναλλαγές με τον παράκτιο οικισμό του Τελ Αμπου Χαουάμ, κοντά στις εκβολές του ποταμού Ναχαλ Κισόν.

Το κράνος εκτίθεται στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο στη Χάιφα.

Η τεχνοτροπία και η διακόσμηση του κράνους το κάνουν τόσο μοναδικό και εντυπωσιακό που σύμφωνα με τους ερευνητές ίσως να αποτελεί το πιο κομψό κομμάτι πανοπλίας που έχει ποτέ ανακαλυφθεί και περιγράφει την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας.


Το κράνος είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ένα μόνο κομμάτι μετάλλου. Αυτή η εξελιγμένη για την ....

Οι αρχαίοι Έλληνες ευφυέστεροι από τους σύγχρονους ανθρώπους ΠΗΓΗ : PERIERGAA: Οι αρχαίοι Έλληνες ευφυέστεροι από τους σύγχρονους ανθρώπους


 
Με την πάροδο του χρόνου ο άνθρωπος γίνεται όλο και λιγότερο ευφυής...

Αν Αθηναίος του 1.000 π.Χ. ερχόταν πίσω στη ζωή σήμερα, το πιθανότερο είναι ότι θα ήταν ευφυέστερος από όλους εμάς, υποστηρίζει ο Dr. Gerald Crabtree, κορυφαίος γενετιστής του Πανεπιστημίου Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πρόσφατη έρευνα του οποίου αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος, με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και λιγότερο ευφυής.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου, ο Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι αναπόφευκτες αλλαγές στο γενετικό μας σύστημα, σε συνδυασμό με τεχνολογικές εξελίξεις, είχαν ως αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε ένα ακρωτηριασμένο σώμα του πρώην εαυτού μας και πολύ λιγότεροευφυείς από τους προγόνους μας.

Ο ίδιος θα πει ότι ο άνθρωπος βρισκόταν στην ακμή του όταν ήταν αναγκασμένος να παλέψει μ' όλες του τις δυνάμεις για να επιβιώσει, δεδομένου ότι τότε ήταν υποχρεωμένος να βασιστεί στο μνημονικό του, στο πρακτικό πνεύμα του και την ψυχολογική ισορροπία που του επέτρεπαν να εμπιστεύεται το ένστικτό του και να προσαρμόζεται στις περιστάσεις γρήγορα.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, υποστηρίζει ο διακεκριμένος επιστήμονας, έχει άλλες απαιτήσεις από το σώμα και το μυαλό μας, η τεχνολογία όμως έχει αντικαταστήσει την ανάγκη να βασιζόμαστε στις φυσικές ικανότητες και τα ένστικτά μας.

Επίσης, οι βιομηχανοποιημένες τροφές, δεν είναι ακριβώς η καλύτερη επιλογή για το σύστημά μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι τροφές που περιέχουν υψηλά επίπεδα φρουκτόζης ενδέχεται να μειώσουν δραστικά το IQ μας.

protothema.gr
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΗΓΗ : PERIERGAA: Οι αρχαίοι Έλληνες ευφυέστεροι από τους σύγχρονους ανθρώπους

Η πιο διεστραμμένη οικογένεια όλων των εποχών

 Αιμομιξίες και κανιβαλισμούς από τη φαμίλια που κατακρεούργησε πάνω από 1.000 ανθρώπους

Η ιστορία του ενέπνευσε αμέτρητες ιστορίες φρίκης και ταινίες τρόμου. Γνωρίστε τον σκωτσέζο Sawney Bean, κανίβαλο, αιμομίκτη και πατριάρχη της πιο αιμοβόρας οικογένειας όλων των εποχών.

Ο Alexander Sawney Bean γεννήθηκε στα περίχωρα του Εδιμβούργου της Σκωτίας τον 15ο αιώνα. Ξεκίνησε δουλεύοντας ως σκαφτιάς, ένιωσε ωστόσο πως η τίμια ζωή δεν του ταίριαζε και το έσκασε με μια γυναίκα με παρόμοια νοοτροπία. Οι δυο τους, μην έχοντας άλλο τρόπο επιβίωσης, κατέφυγαν κοντά στη θάλασσα, σε μια σπηλιά που έφτανε τα 200 μέτρα μήκος.

Με ορμητήριό τους τη σπηλιά, λήστευαν και δολοφονούσαν ντόπιους και ταξιδιώτες και κουβαλούσαν τα πτώματά τους στο κρησφύγετο, όπου και τα έτρωγαν. Πάστωναν το περίσσευμα για μελλοντική κατανάλωση, ενώ πετούσαν τα κομμάτια που ήταν αδύνατο να φαγωθούν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να ξεβράζονται στις κοντινές ακτές – και να πανικοβάλλουν τους γύρω οικισμούς.



Με το πέρασμα του χρόνου, το ζευγάρι απέκτησε οκτώ γιους, έξι κόρες και τριάντα δύο εγγόνια, καθιστώντας την οικογένεια μια συμμορία 48 ατόμων. Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας ήταν τέκνα αιμομικτικών επαφών του ζευγαριού με τα παιδιά τους. Σιγά σιγά, πάνω από ....

ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΟΡΦΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ορφέας γεννήθηκε στην περιοχή της Θράκης και καταγόταν κατά απ’ τους Κίκονες ενώ σύμφωνα με την ιστορία από τους Οδρύσες Θράκες.

Ήταν του Οιάγρου βασιλιά της Θράκης και της Μούσας Καλλιόπης. Γεννήθηκε σε μια σπηλιά όρος Ελικών στα Λείβηθρα στην Πίμπλεια της Πιερίας και από νήπιο ακόμα έδειξε την αγάπη του και την κλίση του στην μουσική.
Αδελφός του ήταν ο τραγουδιστής Λίνος που δίδαξε τον Ηρακλή τραγούδι και μουσική (κατά την μυθολογία, ο νεαρός Ηρακλής θύμωσε κάποτε με τον Λίνο και τον σκότωσε άθελά του χτυπώντας τον πολύ στο κεφάλι με την λύρα του).

Ο ίδιος ο θεός Απόλλωνας του δίδαξε την μουσική και του χάρισε την λύρα του. Ο Ορφέας έπαιζε τόσο αρμονικά τη λύρα και τραγουδούσε τόσο γλυκά, που λένε ότι και τα αγρίμια ακόμη του δάσους μαζεύονταν γύρω του για να τον ακούσουν. Ακόμα και τα δένδρα και οι βράχοι μετακινούνται για να έρθουν να ακούσουν τη μουσική του.

Το όνομα Ορφέας δεν συναντάται ούτε στον Όμηρο ούτε στον Ησίοδο, αλλά ήταν γνωστό την εποχή του Ιβυκού (περ. 530 π.Χ.). Ο Πίνδαρος (522-442 π.Χ) αναφέρεται σ? αυτόν ως «ο πατέρας των τραγουδιών».

Ο Ορφέας πήρε μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία με τον Ιάσονα και τους άλλους μυθικούς ήρωες. Με τη μουσική της λύρας του κοίμησε το δράκο που φύλαγε το χρυσόμαλο δέρας και έτσι μπόρεσε να το κλέψει ο Ιάσονας. Στον δρόμο της επιστροφής, γλίτωσε τους...

Νίντζα: Οι θρυλικοί Ιάπωνες πολεμιστές!


 Ο Βρετανός συγγραφέας Τζον Μαν, ρίχνει φως στο θρύλο και το μυστήριο των Νίντζα, μέσα από ένα βιβλίο που καλύπτει την μακραίωνη ιστορία τους. Ο ίδιος μίλησε στο περιοδικό Time και αποκάλυψε πτυχές των μαυροφορεμένων πολεμιστών που δεν γνωρίζουν πολλοί.
«Σήμερα, όταν λέμε Νίντζα, εννοούμε οποιονδήποτε έχει καλή γνώση πολεμικών τεχνών και μπορεί να χειρίζεται ιαπωνικά σπαθιά. Στην πραγματικότητα όμως, οι νίντζα μυστικοί πράκτορες στην μεσαιωνική Ιαπωνία, οι οποίοι δρούσαν στο σκοτάδι και αναλάμβαναν δύσκολες αποστολές. Συνήθως εκτελέσεις και κατασκοπεία.
Perirga.gr - Νίντζα
Η ονομασία Νίντζα, προέρχεται από την κινεζική γλώσσα και έχει επικρατήσει σε όλο τον κόσμο, αλλά στην Ιαπωνία κυριαρχεί ο συνώνυμος όρος shinobi, με τον οποίο αναφέρονται σε αυτούς τους πολέμιστές και σε όλες τις σύγχρονές τους γραπτές αναφορές.
Οι Νίντζα προέρχονταν κυρίως από την περιοχή Ίγκα, κοντά στο Κυότο. Υπήρχαν Νίντζα από άλλες....

Ανθρώπινα πειράματα που ξεπερνούν τη λογική…


Ανθρώπινα πειράματα που ξεπερνούν τη λογική... (1)
Από την «Τερατώδη Μελέτη» στις «Θεραπείες αποστροφής» και το «Εργαστήριο δηλητηρίου».

Πείτε τα αντιδεοντολογικά, ανήθικα και απαγορευμένα, πείτε τα φρικιαστικά, αποτρόπαια και στυγερά, και θα έχετε σε όλα δίκιο.
Γιατί είναι πράγματι ακριβώς αυτό: όταν ο άνθρωπος μετατρέπεται σε κτήνος για «επιστημονικούς» σκοπούς και «ερευνητικές» ανάγκες.
Όταν ο άνθρωπος κακοποιεί τους συνανθρώπους του χωρίς τύψεις και δεύτερες σκέψεις.
Ο ανθρώπινος πειραματισμός βέβαια και η κλινική ηθική έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια.
Γιατί δεν είναι πολύ παλιά οι εποχές που χρησιμοποιούνταν ως πειραματικά υποκείμενα φυλακισμένοι, σκλάβοι και άνθρωποι του περιθωρίου.
Ούτε και απέχουμε τόσο από τα χρόνια που φωτισμένοι γιατροί δοκίμαζαν στον εαυτό τους τα πειράματά τους, απρόθυμοι να ρισκάρουν τις ζωές των άλλων. Για τον αυτο-πειραματισμό έχουμε μιλήσει και παλιότερα, με επιστήμονες που έγιναν αυτοβούλως πειραματόζωα του εαυτού τους.
Με αυτά υπόψη, ας δούμε 10 διαβόητες υποθέσεις πειραμάτων σε ανθρώπους, με την ελπίδα ότι έχουμε διδαχθεί ως ανθρωπότητα για την ανηθικότητα της πράξης αλλά και τη μεθοδολογικά παρακινδυνευμένη επιστημονική γνώση που αποκτιέται από τέτοιες αντιδεοντολογικές πρακτικές…
  • Το Πείραμα του Στάνφορντ
Ανθρώπινα πειράματα που ξεπερνούν τη λογική... (2)
Το περίφημο «Stanford Prison Experiment» ήταν μια ψυχολογική δοκιμασία που σχεδιάστηκε για να μελετήσει τις ανθρώπινες αντιδράσεις σε κατάσταση εγκλεισμού αλλά και τις συμπεριφορικές αλλαγές τόσο των τροφίμων όσο και των δεσμοφυλάκων. Το πείραμα εκτελέστηκε το 1971 από ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον διαπρεπή ψυχολόγο Φιλίπ Ζιμπαρντό, στο υπόγειο του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, που είχε μετατραπεί κατάλληλα σε φυλακή. Προπτυχιακοί φοιτητές χρησιμοποιήθηκαν εθελοντικά ως πειραματικά υποκείμενα και στις δύο συνθήκες (φύλακες / κρατούμενοι): τόσο οι τρόφιμοι όσο και οι δεσμοφύλακες υιοθέτησαν σχεδόν αμέσως τους νέους τους ρόλους, υπερβαίνοντας τις αντιδράσεις που προέβλεπε η ψυχολογική δοκιμασία, καταλήγοντας σε επικίνδυνες και ακραίες καταστάσεις. Το 1/3 των «δεσμοφυλάκων» επέδειξαν «αυθεντικές» (όπως σχολιάζεται στο πείραμα) σαδιστικές τάσεις, με τους περισσότερους «κρατουμένους» να τραυματίζονται ψυχολογικά (και να κακοποιούνται σωματικά), ωθώντας τον Ζιμπαρντό να εγκαταλείψει άρον-άρον το πείραμα…

O αρχαίος Έλληνας που μίλησε πρώτος για το Big Bang !


Ο Λεύκιππος ήταν Έλληνας φιλόσοφος του 5ου αι. π.X. (480/470 π.X.-400 π.X.) από τα Άβδηρα (κάποιοι λένε από τη Μίλητο) μαθητής του Ζήνωνα του Ελεάτη. 
Ήταν ο δάσκαλος του Δημόκριτου και πατέρας της ατομικής θεωρίας, την οποία πρόβαλε και εξέλιξε ο πιο χαρισματικός, πιθανότατα, μαθητής του.
 Διατύπωσε πρώτος την υπόθεση ότι η ύλη αποτελείται από άτομα.
 
“ΠΩΣ ΣΥΝΕΣΤΗΚΕΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ”
 
 Κόσμος αυτός, εσχηματίσθη με τον εξής τρόπο
:
Τα σώματα των ατόμων, χωρίς αιτία και τυχαία έχοντας την κίνηση, κινούμενα συνεχώς και ταχύτατα, και δια τούτο ποικιλίαν έχοντα ,πλήθος επί τον αυτό (τόπο) συγκεντρώθησαν...
Συναθροιζομένων δε στον ίδιο τόπο, εξ’ αυτών τα μεν όσα μείζονα και βαρύτερα,στο κέντρο εκάθιζαν,
όσα δε μικρά και περιφερόμενα, λεία και ευολίσθητα, εξεθλίβοντο, αυτά, κατά την συγκέντρωση των σωμάτων σχηματίζοντας μετέωρο, (ουράνιο φαινόμενο).
 
Όμως όταν εξέλιπε η πληκτική δύναμη ( βαρυτική) που τα μετεώριζε και έπαψε να οδηγεί (τα άτομα) προς το μετέωρο ,
εμποδίζοντο να φτάσουν  κάτω (δηλαδή στο κέντρο του φαινομένου),
 
βιαίως δε (με έκρηξη) αυτά εσπρώχθησαν σε τόπους που μπορούσαν να τα δεχθούν.
Αυτοί δε (οι τόποι) ήταν ο περιβάλλον χώρος και σ΄ αυτόν τον χώρο το πλήθος των σωμάτων διεσπάσθη. Περιπλεκόμενα δε μεταξύ τους κατά την διαίρεση τον ουρανό εγέννησαν!
 
 
 
 
 
"Ο νυν κόσμος περικεκλασμένω σχήματι εσχημάτισται τον τρόπο τούτον:
Των ατόμων σωμάτων απρονόητον και τυχαίαν εχόντων την κίνησιν συνεχώς τε και τάχιστα κινουμένων, εις ταυτό πολλά σώματα συνηθροίσθη, [και] δια τούτο ποικιλίαν έχοντα (και) σχημάτων και μεγεθών.
Αθροιζομένων δε εν ταυτώ, τούτων τα μεν οσα μείζονα ην και βαρύτερα πάντων υπεκάθιζεν,
όσα δε μικρά και περιφερή και λεία και ευόλισθα ταύτα εξεθλίβετο, κατά την σύνοδον των ατόμων, εις τε το μετέωρον ανεφέρετο.
ώς δε ουν εξέλειπεν μεν η πληκτική δύναμις μετεωρίζουσα, ουκέτι δε ήγεν η πληγή πρός το μετέωρον, εκωλύετο δε ταύτα κάτω φέρεσθαι, επιέζετο [δε βιαίως] πρός τους τόπους τους δυνάμενους δέξασθαι.
Ουτοι δε ήσαν οι πέριξ και προς τούτοις το πλήθος των σωμάτων περιεκλάτω: περιπλεκόμενα δε αλλήλοις Αυτοί δε (οι τόποι) κατά την περίκλασιν τον ουρανόν εγέννησε.
Της δε αυτής εχόμεναι φύσεις αι άτομοι, ποικίλαι ούσαι... την των άστρων φύσιν απετέλουν"