Οι δέκα κορυφαίοι αρχαίοι πολιτισμοί με προηγμένη τεχνολογία


1. Αρχαία Mu ή Λεμουρία

Σύμφωνα με πολλές εσωτεριστικές πηγές, ο πρώτος πολιτισμός δημιουργήθηκε πριν από 78,000 χρόνια στη γιγαντιαία ήπειρο γνωστή σαν Mu ή Λεμουρία και διήρκησε προς έκπληξη, 52,000 χρόνια. Λέγεται πως καταστράφηκε από σεισμούς που έγιναν από μετατόπιση του πόλου που έγινε 26,000 χρόνια πριν, ή περίπου το 24,000 π.Χ.

Η Mu δεν έφτασε σε τόσο υψηλή τεχνολογία, υποθετικά, όσο άλλοι μεταγενέστεροι πολιτισμοί, λέγεται παρόλα αυτά ότι έφτασε σε μια προοδευτική τεχνολογία, κυρίως στην οικοδόμηση μακροχρόνιων μεγαλιθικών κτιρίων που άντεχαν τους σεισμούς. Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο κατόρθωμα των Mu λέγεται πως ήταν η επιστήμη της κυβέρνησης.

Υποθέτουμε, ότι υπήρχε μια γλώσσα και μια κυβέρνηση. Η εκπαίδευση ήταν το κλειδί της επιτυχίας της Αυτοκρατορίας, και επειδή κάθε πολίτης γνώριζε τους νόμους του σύμπαντος και του δινόταν πλήρη εκπαίδευση σε ένα επάγγελμα ή μια τέχνη, υπήρξε εξαιρετική οικονομική ευημερία. Η εκπαίδευση ενός παιδιού ήταν υποχρεωτική μέχρι την ηλικία των 21 έτσι ώστε να έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει το σχολείο των πολιτικών δικαιωμάτων. Αυτή η περίοδος διαρκούσε επτά χρόνια· έτσι η μικρότερη ηλικία που ....

Μέλανος Ζωμός - Κύρια τροφή των Σπαρτιατών πολεμιστών




Κύρια τροφή των Σπαρτιατών πολεμιστών ήταν ένας ζωμός από χοιρινό, γνωστός με την ονομασία μέλας ζωμός.
Ο Πλούταρχος υποστηρίζει πως «ανάμεσα στα πιάτα, αυτό που έχαιρε της μεγαλύτερης εκτίμησης ήταν ο μέλας ζωμός, μάλιστα σε τέτοιο σημείο που οι ηλικιωμένοι δεν αναζητούσαν καθόλου το κρέας.
Το άφηναν για τους νεότερους και δειπνούσαν μονάχα με το ζωμό που τους παρείχαν». Για τους υπόλοιπους Έλληνες πρόκειται για αξιοπερίεργο φαινόμενο. Το πιάτο αυτό αποτελούταν από χοιρινό, αλάτι, ξύδι και αίμα. Συνοδευόταν από τη γνωστή μάζα, σύκα, τυρί και καμία φορά από θηράματα ή ψάρι.
Ο Αιλιανός, συγγραφέας του 2ου και 3ου αιώνα μ.Χ., υποστηρίζει πως στους Λακεδαιμόνιους μάγειρες απαγορευόταν να....

Ποιος Θεός σε προστατεύει, ποιο το Ελληνικο ζωδιό σου!



Εάν θέλετε να μάθετε σε πιο ζώδιο ανήκετε βάση την ένταξης του 13ου ζωδίου ο ακόλουθος πίνακας θα σας βοηθήσει...


Αιγόκερως : 20 Ιανουαρίου- 16 Φεβρουαρίου

Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου- 11 Μαρτίου

Ιχθύς: 11 Μαρτίου- 18 Απριλίου

Κριός: 18 Απριλίου- 13 Μαΐου

Ταύρος: 13 Μαϊου- 21 Ιουνίου

Δίδυμος: 21 Ιουνίου – 20 Ιουλίου

Καρκίνος: 20 Ιουλίου – 10 Αυγούστου

Λέων: 10 Αυγούστου- 16 Σεπτεμβρίου

Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου

Ζυγός: 30 Οκτωβρίου- 23 Νοεμβρίου

Σκορπιός: November 23 – 29 Νοεμβρίου

Οφιούχος: 29 Νοεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου

Τοξότης: 17 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου



Αρχαία Ελληνική Αστρολογία.

Με τις σωστές μετρήσεις, καταλήγουμε στην Αρχαία Ελληνική Αστρολογία, η οποία έχει....

Οστά και εργαλεία από Νεάντερταλ εντοπίστηκαν στη Μάνη


Aπεικόνιση προσώπου του ανθρώπου του Νεάντερταλ, που εκτίθεται σε μουσείο της Κροατίας. Επιστήμονες εντόπισαν οστά και εργαλεία των προγόνων μας σε σπήλαιο της Μάνης
Μια ομάδα Ελλήνων και ξένων ερευνητών ανακάλυψε στο σπήλαιο «Καλαμάκια» στη δυτική ακτή της Μάνης, οστά και εργαλεία από Νεάντερταλ 39.000 έως 100.000 ετών!
Ειδικότερα στην ανασκαφή εντοπίστηκαν δέκα δόντια κι ένα τμήμα κρανίου που προέρχονται από τουλάχιστον οκτώ ενήλικα άτομα και παιδιά. Καθώς στο γειτονικό σπήλαιο Λακωνίς έχει ήδη ανακαλυφθεί ένα δόντι από Νεάντερταλ, αυτή η ανακάλυψη έρχεται να ενισχύσει την πεποίθηση των επιστημόνων για την ισχυρή παρουσία των Νεάντερταλ, συγγενών του ανθρώπου, στη Μάνη κατά την Ύστερη Πλειστόκαινο εποχή.
Το μεσο-παλαιολιθικό σπήλαιο «Καλαμάκια», που φθάνει σε βάθος 20 μέτρων, ανασκάφηκε για πρώτη φορά την περίοδο 1993-2006 από μια διεπιστημονική ομάδα ελλήνων και γάλλων ερευνητών της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα ευρήματα (λίθινα εργαλεία, πλούσια πανίδα και ανθρώπινα οστά) στη συγκεκριμένη τοποθεσία χρονολογούνται προ 39.000 έως 100.000 ετών περίπου και βρίσκονται σε διάφορα γεωλογικά στρώματα, που αντιστοιχούν σε διαφορετικές εποχές.
Στο σπήλαιο, ανακαλύφθηκαν δέκα δόντια κι ένα τμήμα κρανίου, που προέρχονται από τουλάχιστον οκτώ ενήλικα άτομα και παιδιά, που θεωρούνται Νεάντερταλ με βάση την μορφολογία των οστών, καθώς και με βάση τα ίχνη της τροφής πάνω ....

Πράγματα παράξενα, όμως αληθινά!

Ήξερες ότι: ... ο εγκέφαλος του ανθρώπου έχει δισεκατομμύρια νεύρα;

... ο άνθρωπος έχει όσα κόκαλα έχει ένα άλογο;

... ο συνεχής θόρυβος μπορεί να βλάψει την ακοή ; Εργάτες διαφόρων εργοστασίων, που εργάζονται με μεγάλα μηχανήματα, εάν δεν προστατεύουν τα αυτιά τους, μπορεί κάποτε να χάσουν την ακοή τους!

... καθημερινά παράγεις 1 λίτρο σάλιο; Συνολικά στην ζωή σου παράγεις περίπου 25.000 λίτρα ! (Η αγελάδα παράγει μέχρι και 60 λίτρα την ημέρα!!!)

... η επιφάνεια του λεπτού εντέρου καλύπτει περίπου 10 τετραγωνικά μέτρα; Αυτό είναι όσο 5 φορές η επιφάνεια που καλύπτει το σώμα σου!

... η καρδιά σου κτυπά πιο γρήγορα όταν είσαι ενθουσιασμένος ή θυμωμένος; Ακόμα και μετά το φαγητό η καρδία σου κτυπά πιο γρήγορα επειδή τρέχει περισσότερο αίμα στο σώμα σου για να πάρει τις ουσίες από το φαγητό σου εκεί που πρέπει!

... ο μεγαλύτερος σου μυς είναι αυτός του γλουτού σου;

... όταν φταρνίζεσαι, ο αέρας βγαίνει από την μύτη σου με περισσότερα από 160 χιλιόμετρα ανά ώρα;

... όταν ήσουν βρέφος, είχες μόνο 1 λίτρο αίμα (όσο χωράει σ' ένα μπουκάλι γάλα); Όταν θα μεγαλώσεις θα έχεις περίπου 5-6 λίτρα αίματος!

... σε όλο σου το σώμα έχεις 2-3 εκατομμύρια τρίχες; Μόνο στις παλάμες των χεριών, στις φτέρνες των ποδιών και στα χείλη σου δεν έχεις καθόλου!

... τριμμένο μήλο και τριμμένο κρεμμύδι έχουν την ίδια γεύση όταν κλείσεις την μύτη σου όταν τα τρως; Η μύτη σου δεν σε βοηθά μόνο στο να μυρίζεσαι αλλά και στο να γεύεσαι

... ένα κομμάτι δέρματος στο μέγεθος ενός κέρματος περιέχει περίπου 3 εκατομμύρια κύτταρα, 1 μέτρο αιμοφόρα αγγεία, 80 πόρους και 35 νεύρα;

... κάθε δακτυλικό αποτύπωμα σου είναι μοναδικό; Ακόμα και τα αποτυπώματα των 10 σου δακτύλων είναι διαφορετικά μεταξύ τους!

... το λεπτό και παχύ έντερο ενός ενήλικα, έχουν μαζί μήκος περίπου 8 μέτρων;

... κάθε λεπτό αναπνέουμε περίπου 10-15 φορές και παίρνουμε 5-7 λίτρα αέρα; Την ημέρα αναπνέουμε δηλαδή περίπου 7 000-10 000 λίτρα αέρα!

... κοκκινίζουμε όταν ντρεπόμαστε ή όταν είμαστε ενθουσιασμένοι, επειδή φουσκώνουν τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα στο πρόσωπο μας και γεμίζουν με περισσότερο αίμα; Αυτό συμβαίνει κυρίως στο πρόσωπο και τον λαιμό!

... στο σώμα σου έχεις 206 κόκαλα όπου το πιο μικρό είναι ένα που βρίσκεται στο αυτί σου και το πιο μεγάλο είναι αυτό του μηρού σου;
http://www.medlook.net

Γνωρίζεις το "ελληνικό πόδι";


Η εύκολη και γρήγορη απάντηση είναι ότι πρόκειται περί μετρικού συστήματος το οποίο χρησιμοποιήθηκε...στην αρχαιότητα από τους Έλληνες και κατόπιν υιοθετήθηκε από τους Άγγλους κλπ κλπ.

Αλλά στην πραγματικότητα στην τέχνη και στην ιατρική, ο όρος Ελληνικό Πόδι σήμαινε κάτι άλλο τελείως διαφορετικό.

Στην ιατρική λοιπόν ονομάζεται Morton's toe, στην γλυπτική ονομάζεταιΕλληνικό Πόδι.



Είναι η κατάσταση κατά την οποία το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού μας, αυτό δίπλα στο μεγάλο, είναι μακρύτερο από το πρώτο.

Στα φυσιολογικά πόδια υπάρχουν 3 τύποι:

Το Αιγυπτιακό Πόδι, στο οποίο από το μεγάλο δάχτυλο μέχρι το μικρότερο υπάρχει μια διαγώνιος ευθεία με το μεγάλο δάχτυλο μακρύτερο από όλα,

το Ρωμαϊκό Πόδι ή και τετράγωνο, όπου όλα τα....

Ο μύθος του σπηλαίου του Πλάτωνα

Ο μύθος αυτός διηγείται πως ένας μακρύς διάδρομος καταλήγει σε ένα σκοτεινό σπήλαιο, κάτω από τη γη, όπου βρίσκονται από την παιδική τους ηλικία πολλοί άνθρωποι, αλυσοδεμένοι σε αλλεπάλληλες σειρές με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να δουν μόνο μπροστά τον τοίχο της σπηλιάς. Δεν μπορούν να κοιτάξουν ούτε πίσω, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά.
Ούτε τους εαυτούς τους δεν μπορούν να δουν. Σ' αυτή την κατάσταση βρίσκονται σ' όλη τους τη ζωή.
Πίσω τους είναι αναμμένη μια φωτιά. Μπροστά από τη φωτιά και πίσω από τις πλάτες τους, περνοδιαβαίνουν με ταχύτητα άνθρωποι «θαυματοποιοί» που μεταφέρουν, κρατώντας πάνω στα........κεφάλια τους, διάφορα αντικείμενα, των οποίων μόνο τις σκιές βλέπουν οι δεσμώτες να προβάλλονται στον τοίχο της σπηλιάς, εξαιτίας της λάμψης που παρέχει η φωτιά κι ακούν την ηχώ από τις φωνές τους.
Επειδή οι άνθρωποι αυτοί σε ολόκληρη τη ζωή τους τα μόνα πράγματα που έχουν δει είναι οι σκιές των πραγμάτων, έχουν την εντύπωση ότι οι σκιές που βλέπουν πάνω στον τοίχο είναι τα ίδια τα πράγματα.
Εάν όμως κάποιος από τους αλυσοδεμένους ανθρώπους του σπηλαίου κατορθώσει να ανέβει πάνω στη γη και, κάτω από το φως του ήλιου πλέον, δει τα πράγματα, θα καταλάβει την πλάνη στην οποία ζούσε όσο ήταν κάτω από τη γη. Θα αντιληφθεί τότε ότι οι σύντροφοι του, που εξακολουθούν να βρίσκονται αλυσοδεμένοι στο σπήλαιο, ζουν βυθισμένοι μέσα στις ψευδαισθήσεις.
Κατά τον Πλάτωνα, ο απελεύθερος δεσμώτης είναι ο φιλόσοφος, ο οποίος βλέπει τα ίδια τα όντα, τις ιδέες, και όχι τα είδωλά τους. Οι αλυσοδεμένοι σύντροφοι του είναι οι κοινοί άνθρωποι που, έχοντας εθισθεί στις απατηλές παραστάσεις των αισθητών πραγμάτων, ζουν, χωρίς να το ξέρουν, μέσα στο ψέμα. Πάντοτε βέβαια, για τον Πλάτωνα, υπάρχει η δυνατότητα απεμπλοκής των αλυσοδεμένων ανθρώπων από τις πλάνες τους. Για να το πετύχουν αυτό, χρειάζεται να αποδεσμευτούν από τις αλυσίδες τους. Αυτές συμβολίζουν τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες μας στις οποίες ζούμε καθημερινά και μας υποχρεώνουν να παρατηρούμε μόνο τα απατηλά είδωλα των ιδεών, των αληθινών όντων. Αντί για τις αισθήσεις όμως θα πρέπει να εμπιστευτούμε το νου μας, βασιζόμενοι στις αποδείξεις που μας παρέχει ο ορθός λόγος και η καθαρή σκέψη.
Ο μύθος του σπηλαίου, βρίσκεται στο 7ο κεφάλαιο της «Πολιτείας» του Πλάτωνα