Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!
Δεν είναι μόνο ο χρυσός που κοστίζει και… αξίζει.
Αν και οι περισσότεροι έχουν ταυτίσει το χρυσό με ένα από τα πλέον ακριβά μέταλλα, υλικά ή ουσίες στον κόσμο, στην πραγματικότητα δεν περιλαμβάνεται ούτε στην πρώτη δεκάδα με αυτά που μπορούν να βρεθούν ή να παραχθούν.
Αντίθετα, υπάρχουν αρκετά άλλα με πολλαπλάσιο κόστος.
Τα 15 υλικά, μέταλλα ή ουσίες που ακολουθούν, θεωρούνται τα πιο ακριβά όσον αφορά στη τιμή που έχουν ανά γραμμάριο. Δείτε ποιες είναι:.....

Ο αριθμός 12


Από τους πανάρχαιους χρόνους αποδίδονταν στους αριθμούς μια μυστηριακή και συμβολική σημασία. Αν και πολλά έθνη χρησιμοποιούσαν τα γράμματα της αλφαβήτου για να παραστήσουν αριθμητικές ιδέες.Είναι γεγονός ότι οι αρχαίοι λαοί (Αιγύπτιοι, Χαλδαίοι, Έλληνες , Ιουδαίοι) γνώριζαν πλήρως τα θαυμαστά μυστήρια που ήταν σε θέση να αποκαλύψουν οι αριθμοί και ανέπτυξαν μία ολόκληρη επιστήμη αριθμητικών ιδεών, εντελώς ξεχωριστή από τα μαθηματικά.

Η συσχέτιση των αρχαίων δοξασιών για τους Αριθμούς με τα γράμματα της αλφαβήτου , τους Πλανήτες με τα Αστέρια , τους Αστερισμούς και άλλα αστρονομικά μεγέθη, ασκούσαν μια μορφή μαντείας.

Αν και ο κάθε αριθμός από μόνος του έχει τη δική του ξεχωριστή αποκρυφιστική και συμβολική έννοια και χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε τους υπόλοιπους , σκοπός αυτής της εργασίας είναι να ασχοληθεί αποκλειστικά με τον αριθμό Δώδεκα (12).

Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει έναν πλήρη κύκλο κι έχει ένα τέλειο και σημαντικό ...

Τρεις δορυφόροι έχουν απειλήσει τη Γη, τις τελευταίες 45 ημέρες!

  Τρεις δορυφόροι έχουν απειλήσει τη γη, σε διάστημα μόνο 45 ημερών, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό για τους κινδύνους που κρύβει για τον πλανήτη μας η εξερεύνηση του διαστήματος. Το pyles.tv, επιχειρεί να καταγράψει τι ακριβώς συμβαίνει και κυρίως ποιές μπορεί να είναι οι συνέπειές για την ανθρωπότητα!
  Σε μία εποχή που η τεχνολογία σημειώνει καθημερινά άλματα, θα περίμενε κανείς πως τέτοιου είδους προβλήματα θα ήταν ήδη ξεπερασμένα. Κι όμως, τα γεγονότα δείχνουν πως ενώ δαπανώνται τεράστια ποσά για να αντιμετωπίσουμε πιθανή πρόσκρουση αστεροειδούς στη Γη, τελικά κινδυνεύουμε περισσότερο από την πτώση δικών μας, ανθρώπινων κατασκευών!
  Η παρακάτω φωτογραφία -που δημοσιεύτηκε στο universetoday.com- δείχνει με ανάγλυφο τρόπο το πρόβλημα των διαστημικών σκουπιδιών που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν στο... κεφάλι μας! Κάντε κλικ για μεγέθυνση, για να κατανοήσετε ακόμη καλύτερα το μέγεθος του προβλήματος!
Οι... συμπτώσεις!
  Εντύπωση προκαλούν επίσης και οι συμπτώσεις που συνοδεύουν την πτώση των δορυφόρων. Το pyles.tv, απλώς τις καταγράφει. Ενα βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι πόσο συμπτωματικό μπορεί να είναι 3 δορυφόροι εκτός ελέγχου σε τόσο μικρό διάστημα. Αν και οι ειδικοί επιμένουν πως πρόκειται απλώς για σύμπτωση, είναι γεγονός πως ένας δορυφόρος κάθε μήνα, να αιωρείται πάνω από κεφάλια μας, προκαλεί σίγουρα προβληματισμό!
 Επιπλέον και οι 3 δορυφόροι, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, κατευθύνθηκαν στη Γη περίπου στις 23 του κάθε μήνα. Οι δύο πρώτοι έπεσαν σε περιοχή που δεν

Τα μαθηματικά των Αρχαίων Μινωιτών.


 Σύνθετες και πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις γνώριζαν να πραγματοποιούν οι Μινωίτες από τον 16ο αιώνα π.Χ. με κλάσματα και χρήση του δεκαδικού συστήματος, γεγονός το οποίο ανατρέπει πλήρως την εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα για την επιστήμη και τις εφαρμογές της στον αρχαίο κόσμο και μάλιστα τόσο νωρίς.
 Τη συγκλονιστική αυτή ανακάλυψη πραγματοποίησε ο ερευνητής αιγαιακών γραφών Μηνάς Τσικριτσής, σε πρωτότυπο μαθηματικό κείμενο που βρίσκεται χαραγμένο στον τοίχο του διαδρόμου της μινωικής έπαυλης της Αγίας Τριάδας που είναι πλησίον του ανακτόρου της Φαιστού. Μάλιστα ο Ελληνας ερευνητής τονίζει ότι αντίστοιχα μαθηματικά συναντώνται μόνο στον Ευκλείδη, δηλαδή 11 αιώνες αργότερα.

 Η πρωτοποριακή αυτή ανακάλυψη έρχεται να δικαιολογήσει τη δημιουργία των αρχιτεκτονικά πολύπλοκων και πολυδαίδαλων μινωικών ανακτόρων για τα οποία χρειαζόταν ένα συγκροτημένο υπόβαθρο επιστημονικών και θεωρητικών γνώσεων σε διαφορετικά επιστημονικά αντικείμενα και όχι μόνο καλούς εμπειρικούς μαστόρους. Επίσης το ανεπτυγμένο μινωικό εμπόριο στη Μεσόγειο, η εξελιγμένη μικροτεχνία, η ανακάλυψη ολόκληρου οικισμού στον ...

Το μυστικό "project Jedi" του αμερικανικού στρατού, είναι υπαρκτό!  Η παρακάτω σκηνή εκτυλίσσεται σε ένα υπόστεγο στην περιοχή  Fort Bragg της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ. Τριάντα κατσίκες με ταμπελίτσες κρεμασμένες στο λαιμό τους βρίσκονται κάτω από αυτό και μασάνε με τις ώρες την τροφή τους κοιτάζοντας ατο κενό! Στις ταμπέλες αναγράφεται ένας αριθμός από το 1 εως το 30.
  Κάθε 10 περίπου λεπτά μία από αυτές σταματά ξαφνικά το μάσημα, σαν να της κόβετε η ανάσα. Για λίγα δευτερόλεπτα μοιάζει να πνίγεται και να μην μπορεί να αναπνεύσει, αλλά αμέσως μετά συνέρχεται και συνεχίζει να τρώει σαν αν μην συνέβει τίποτα. Αυτό συμβαίνει σταδιακά σε όλες τις κατσίκες του υποστέγου!
Πώς να σκοτώσετε με τη δύναμη του μυαλού σας!
  Ο ένας τοίχος του χώρου όπου βρίσκονται τα ζώα, είναι γυάλινος. Ακριβώς από πίσω του βρίσκεται ένα δωμάτιο. Σε αυτό είναι ένας νεαρός λοχίας του αμερικανικού στρατού ο οποίος έχει ...

Πειραματικό "ταξίδι" στο κέντρο της Γης!


  Ο πυρήνας της Γης θεωρείται από τους περισσότερους επιστήμονες ένα μέρος που είναι πρακτικά αδύνατον να προσεγγιστεί.
  Σε βάθος περίπου τριών χιλιάδων χλμ κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, κάθε προσπάθεια για άμεση παρατήρηση των συνθηκών που επικρατούν εκεί, φαντάζει ουτοπική. Αφού λοιπόν δεν μπορεί να πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, οι ερευνητές αποφάσισαν να κάνουν το αντίστροφο!
Πώς θα γίνει το πείραμα
  Έτσι, πριν από λίγες ημέρες στο...

Πόσο ζυγίζει το... ίντερνετ;


 Ο Τζον Κουμπιάτοβιτς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι η αποθήκευση βιβλίων σε ψηφιακή μορφή στις συσκευές eBook δεν αυξάνει τον αριθμό των ηλεκτρονίων αυτών των συσκευών. Αυξάνονται όμως τα επίπεδα ενέργειας των ηλεκτρονίων. Η σχέση ανάμεσα στην ενέργεια και τη μάζα (η περίφημη εξίσωση του Αϊνστάιν) σημαίνει ότι η αύξηση των επιπέδων ενέργειας προκαλεί αυτόματα και αύξηση της μάζας.

  Τα μέλη της εκπομπής «Vsauce» - εκπομπή επιστήμης που μεταδίδεται στο Διαδίκτυο-αποφάσισαν να ακολουθήσουν την ίδια μέθοδο για να μετρήσουν το βάρος του Internet. Υπολόγισαν τα δεδομένα που βρίσκονται στους 75-100 εκατομμύρια διακομιστές του πλανήτη στους οποίους στηρίζεται ο κυβερνοχώρος.

  Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το συνολικό βάρος των ηλεκτρονίων που απαιτούνται για να λειτουργούν όλοι αυτοί οι διακομιστές είναι 50 γραμμάρια – όσο περίπου ζυγίζει μια φράουλα.  Ολόκληρο το Internet δηλαδή ζυγίζει όσο...

Στη θερινή ώρα παρέμεινε η Ρωσία


Την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη άλλαζε τους δείκτες των ρολογιών της μπαίνοντας στη χειμερινή ώρα, η Ρωσία με απόφαση του Προέδρου της Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, παρέμενε στη θερινή σύμφωνα με το BBC.

Σε σχετική ανακοίνωσή του τον περασμένο Μάρτιο, ο κ. Μεντβέντεφ είχε δηλώσει ότι προχωράει σε αυτή την απόφαση με στόχο να ανακουφίσει τους πολίτες από το άγχος της αλλαγής της ώρας. Η ανακοίνωσή του είχε έρθει ως μέτρο καταπολέμησης των δεικτών που σημείωναν σημαντική...